U trendu

Pobegao je – ali ne želite da odustanete

Nekada se desi da vam s nekom osobom lepo krene, deluje vam kao da oboje uživate, a ona onda nestane. U nekoj meri pomaže ako shvatite da niste vi krivi, nije bila vaša greška (pod pretpostavkom da stvarno nije bila vaša greška), ali i dalje se osećate loše – i, sasvim moguće, ne želite da odustanete od te osobe.
U takvoj situaciji nije loša ideja prvo razmisliti o sebi. Da nisu vaša očekivanja bila prevelika? Da li je bilo već nagoveštaja da se radi o osobi koja ne želi dublju vezu, koja beži od toga? Razmislite o onome što znate o prošlosti te osobe, o njenim prethodnim ljubavnim vezama, i u skladu s tim procenite kakav je zapravo bio vaš odnos s tom osobom, koliko se uklapa u celu priču. Ne znate ništa o prošlim vezama te osobe? Onda ste definitivno previše očekivali od veze – od veze s osobom o kojoj premalo znate da bi imalo smisla formirati neka očekivanja.
U redu, razmislili ste, prisetili se svega i shvatili da je ta osoba bežala i pre veze s vama, da joj je to uobičajeno. Ali, i dalje ne želite da odustanete; i dalje vam se ta osoba dopada, i smatrate da bi tu moglo da bude šanse. Stručnjaci smatraju da je, ako je osoba s kojom ste bili u vezi pobegla od vas, najbolje što možete da učinite to da pobegnete i vi – na drugu stranu. Ipak, ako to ne želite, evo šta možete pokušati.
Pošaljite toj osobi još jednu poruku ili mejl (telefonski poziv bi mogao da bude suviše direktan za "begunca"). Stavite toj osobi do znanja da ste i dalje zainteresovani, ali se potrudite da ne zvučite očajno. Nešto u stilu: "Bilo mi je lepo s tobom. Nismo se videli neko vreme, ali nemam ništa protiv toga da ponovo izađemo negde. Imam dve karte za taj-i-taj događaj, pridruži mi se ako želiš". Deo s kartama nije obavezan, ali je praktičan (pod pretpostavkom da se radi o nečemu što bi i vas i tu osobu interesovalo), jer vam daje konačan datum do koga bi odgovor morao da stigne, ako će da stigne.
Ovom postpuku trebalo bi pribeći samo ukoliko ste sigurni da možete da podnesete da vam ta osoba nikad ne odgovori na poruku, da ćete biti u stanju da i nakon toga nastavite sa svojim životom. A ako vam ta osoba odgovori, i ponovo se vidite, bilo bi dobro da ne spustite standarde samo da biste bili s nekim – nije isključeno da ta osoba jednostavno nije u stanju da vam pruži ono što vam je potrebno, da vas dvoje niste jedno za drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.