U trendu

Pogledajte mu ruke, prsti ga odaju kakav je u seksu i da li će vam biti veran

Razmera dužine prstiju, poznata kao 2D:4D, dužina kažiprsta podeljena sa dužinom domalog prsta, otkriva količinu testosterona kojoj je kao fetus bio izložen!

Što je taj broj manji, odnosno što je domali prst duži u odnosu na kažiprst, muškarac je apsorbovao više testosterona, a to ima uticaj na to kako će se odnositi prema ženama, otkrila MekGil studija, sprovedena na Oksfordu, prenose mediji.

A evo šta prsti otkrivaju o muškarcu:

1. Promiskuitetnost
Ako je domali prst duži od kažiprsta, to je dobra predispozicija za promiskuitetno ponašanje; ako je duži kažiprst, monogamnost mu je u krvi. Do ovog su otkrića došli ispitujući 585 muškaraca, ali i žena o njihovim seksualnim navikama. U brojkama: 57% muškaraca s dužim domalim prstom sklonije je varanju, a 43% su verni. Žene s dužim domalim prstom neverne su u manjem postotku, samo njih 47% bi ih se upustile u tako nešto.

2. Ljubaznost
U spomenutoj studiji 155 ispitanika ispunjavalo je obrasce o društvenim interakcijama koje su imali tokom 20 dana. Zatim su opisali kako su se pritom ponašali, od toga da su se s osobom lepo slagali do svađalačkog ponašanja. Otkriveno je da su muškarci s kratkim kažiprstom i dugim domali prstom u proseku ljubazniji prema ženama. Oni su se u trećini slučajeva ponašali prijatnije prema ženama i u trećini slučajeva su se manje svađali, i to ne samo sa ženama s kojima su u seksualnoj vezi, već i sa prijateljicama i koleginicama.

3. Želja za decom
Ljudi s dužim domalim prstom takođe su skloni tome da imaju više dece. Imaju skladnije veze sa ženama, pa je verovatnije da će veza i duže potrajati. To možda objašnjava zašto u proseku imaju više dece.

4. Želja za kompromisom
Budući da se „domali prsti“ u trećini slučajeva više slažu i u trećini slučajeva manje svađaju od onih kojima je duži kažiprst, naučnici su zaključili da su i skloniji kompromisima.

5. Veština slušanja
Kad razgovaraju sa ženama, muškarci dužeg domalog prsta će vrlo verovatno pažljivije slušati šta ona govori, više se smeškati i deliti više komplimenata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.