U trendu

Pogledajte ovaj deo njenog tela u pravom trenutku, nepogrešivo otkriva da li je žena doživela orgazam ili glumi

Mnogi se slažu da je glumljenje orgazma glupost koja ne koristi nikome, jer partner neće ni znati da nije „zadovoljio“, a onaj ko glumi smanjuje šanse da ga sledeći put doživi s istim partnerom.

Dok oko 30 odsto žena nemaju problema s redovnim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 odsto ga doživljava znatno ređe – otprilike svaki peti seksualni odnos, s tim da postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nisu doživele seksualni vrhunac ili su to doživele tek jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je preko 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera. To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 odsto muškaraca veruje kako su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže.

Pokazatelji orgazma

Generalni, jasni znakovi orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osećaj da je „uža dole“. Takođe, mogu da se pojave i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj trebati barem nekoliko sekundi za oporavak.

Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveneti deo grudi iznad dojki, gde je koža tanka zbog navale hormona.

Čak i ako žena glumi orgazam, to uopšte ne mora da znači da ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno „na putu do orgazma“, dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim delovima najveća upravo za vreme same ejakulacije.

Postoji podatak da oko 95 odsto žena obično orgazam doživi s lakoćom dok masturbiraju. Ipak, žene češće prijavljuju da se bore s orgazmom nego što to rade muškarci, ali ne radi se o biologiji. Radi se o kulturnim normama i nedostatku informacija. Istorijski gledano, kulture širom sveta uokvirivale su seks isključivo oko muškog užitka, zbog čega danas još uvek povezujemo reč „seks“ isključivo s penetracijom, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar