U trendu

Popravićete „lošeg momka“

Nije mali broj dama koje će uporno ostajati u vezi s nekim ko se loše ponaša prema njima, u nadi da će tog muškarca popraviti, da će ga „rehabilitovati“. U najvećem broju slučajeva to se ne završi dobro – on nastavi da se ponaša tako kako se ponaša, a ona bude sve više i više povređena i još joj je teže da napusti lošu vezu.

Svakom se može desiti da se prevari, da u nekome vidi ono što želi da vidi. Međutim, posle nekog vremena istina postane očigledna – recimo, on pije i nasilan je. Ima žena koje će, čim uvide istinu, da odu iz takve veze, ali nemali broj njih neće. Priličan broj žena će ostati u vezi u kojoj trpe maltretiranje, delom nalazeći izgovore za njegovo ponašanje, delom ubeđujući sebe da će one njega da poprave, delom odbijajući da napuste vezu u koju su već uložile nešto vremena i energije i emocija.

Kako vreme prolazi, tako ona ulaže sve više vremena i energije, i sve joj je teže da napusti vezu – pa zašto se toliko trudila ako će sad da ode? I, šta ako ona ode, a njemu je trebalo samo još malo, i onda će on nekoj drugoj biti divan suprug, dok će ona biti sama? Uz to, tu je i strah od samoće, od nove potrage za partnerom. Šta ako neki novi bude još gori, ovog makar zna? Ili, šta ako nikog novog i ne pronađe? Šta ako je niko drugi ne bude hteo? Ukoliko ima decu, u našim krajevima uopšte nije nerealna mogućnost da će joj zaista biti teško, ako ne i nemoguće, da nađe nekog drugog ko bi bio s njom i ko bi se lepo ponašao prema njoj i prema deci.

Premda pomenuti strahovi nisu neosnovani, ostati u lošoj vezi ipak je gore od ispunjenja tih strahova (zapravo, od mogućeg ispunjenja – nije sigurno da će se ostvariti). A ako se on prema njoj ponaša loše, nastaviće tako da se ponaša i vremenom će šanse da se on promeni, ako su uopšte postojale, biti sve manje. Naime, time što ostaje s njim takvim, ona mu stavlja do znanja da može tako da se ponaša, da će ga trpeti takvog, da ga neće ostaviti. On neretko postane još i gori, ispitujući dokle može da ide.

Maštanje o tome da ćete popraviti „lošeg momka“ nije neuobičajeno, ali bi bilo dobro da ostane samo to – maštanje. A u stvarnosti bi bilo dobro pronaći nekog koga ne morate da popravljate, ko će se lepo ponašati prema vama – ima takvih, budite sigurne u to. Da i ne spominjemo da je i biti sam bolje nego biti u lošoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar