U trendu

Porukica nakon prvog sastanka

Nekada se damama posle prvog sastanka s novim muškarcem dešavala prava agonija – hoće li ih on ponovo pozvati ili ne? Pa nekada i višednevno iščekivanje poziva, često uz pokušaje da se telefon hipnotiše ne bi li pozvonio. Danas, kada postoje mobilni telefoni i SMS poruke, preduzimljiva dama može lako da se reši agonije.
Naime, razlog za muškarčevo oklevanje s pozivom nekada je i taj da nije siguran da li dama s kojom je izašao želi ponovo da ga vidi, i strahuje da ne bude odbijen nakon što je pozove (i time stavi do znanja da je zainteresovan). Sad, ima žena koje bi rekle da im takav šmokljan nije potreban, ali ima i onih koje bi i muškarcu koji je malko nesiguran dale šansu – možda i nije loš, samo mu fali samopouzdanja. U svakom slučaju, SMS poruke tu mogu dosta da pomognu. Kako?
Jednostavno – posle sastanka (i nakon što ste razmislile koliko vam se taj muškarac stvarno dopada) možete mu poslati poruku u kojoj mu kažete da ste se lepo provele s njim i da biste volele da se ponovo vidite (uzgred, poruka može da posluži i da mu kažete neku učtivu varijantu onoga: „Izvini, veče je bilo prijatno, ali mislim da nismo jedno za drugo“). Ukoliko fizički nije sprečen da to uradi, muškarac bi na takvu poruku trebalo da vam odgovori prilično brzo – i ni s jedne ni s druge strane nema agonije iščekivanja, premišljanja, nesigurnosti… Ostaje staro pravilo da, ako ni nakon nedelju dana ne odgovori, možete slobodno da ga zaboravite – u najvećem broju slučajeva, odgovor će stići znatno brže od toga.
Treba obratiti pažnju na to da slanje ovakve porukice može da ispadne nezgodno, ukoliko prethodno pažljivo ne razmislite šta tačno hoćete. Tada se može desiti da pošaljete nešto previše entuzijastično, čime ćete isprepadati potencijalnog partnera (naročito ako ste pod uticajem alkohola – nije nemoguće da vam u tom stanju deluje kao dobra ideja da pošaljete: „Ti si čovek mog života!“), ili nešto previše učtivo i lepo onda kada zapravo želite da na pristojan način stavite do znanja da niste zainteresovane. Kratku tekstualnu poruku je lako pogrešno razumeti, naročito kad nema kontakta licem-u-lice.
Zato, dobro razmislite kakvu ćete tačno poruku poslati – koliko da se sutra ne pokajete i da se ne osećate izblamirano pred samom sobom kada u memoriji telefona nađete ljubavnu pesmu koju ste poslale čoveku s kojim ste prvi put izašle.
Ovaj tekst je prvenstveno namenjen damama koje ne vole da budu u neizvesnosti, ali to nipošto ne znači da je gospodi zabranjeno da oni budu ti koji će porukom javiti da su uživali i da bi želeli ponovo da izađu s damom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.