Postoji li idealna razlika u godinama kod emotivnih partnera

Prema najnovijim istraživanjima – što je veća razlika u godinama, to je veća šansa za razdvajanje. Najidealnije su veze među vršnjacima.

Na Univerzitetu „Emori“ u Atlanti rađena je studija u kojoj je učestvovalo 3.000 ispitanika. Stručnjaci su otkrili da što je veća razlika u godinama između partnera, to je veći rizik od razdvajanja.

Kod parova među kojima je razlika pet godina, oko 18 odsto je veća šansa da se raziđu.

Studija ističe da se veze kod parova, gde je razlika u godinama 20 i više, prekidaju mnogo češće. Najbolji izbor je pronalazak emotivnog partnera sličnog našim godinama. Tada su procene za razvod svedene na minimum.

To nije bilo jedino zanimljivo otkriće koje je otkrila studija Univerziteta Emori. Statistike su pokazale da bi rađanje bebe pre braka moglo pomoći u smanjenju šansi za razvod.

Suprotno uvreženom mišljenju, istraživači veruju da je najidealnija razlika među emotivnim partnerima oko jedne godine. Kod takvih parova stopa razvoda gotovo da i ne postoji, kada su u pitanju godine. Naravno, u vezama i brakovima uvek ima drugih razloga za neslogu, pa i za razvod“, istakao je Hugo Malon, jedan od istraživača studije, prenosi RTS.

Kako je istakao Dejvid Benet, stručnjak za emotivne odnose među partnerima, pomenuti primeri pomažu ljudima da nađu zajednička interesovanja sa partnerom u okviru odabranih razlika u godinama.

„Ne savetujem svojim klijentima da slepo prate pravila, ali ih podstičem da dobro razmisle o gornjoj i donjoj starosnoj granici, naročito ako im je izbor orijentisan na internet stranicu i aplikacije za pronalaženje partnera“, istakla je Kerol Roderik, stručnjak za odnose i veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.