Potezi za uništavanje romantike (2)

S partnerom ste izašli na romantičnu večeru – sve je tu: i ukusna hrana, i dobro vino, i svetlost sveća… Onda vi počnete da pričate o prednostima singl života.

On vam donese veeeliki buket ruža uz poruku tipa: „Ti si mi najvažnija u životu“, a vi mu kažete da ne možete da smislite miris ruža. Osim ako će vam ruže napraviti ozbiljne zdravstvene probleme (recimo, znate da ćete dobiti jaku alergijsku reakciju na njih), primite taj poklon, stavite cveće u vazu i nekom drugom prilikom ga informišite o tome koje cveće volite.

Zagrli vas, počne da vas ljubi, da se umiljava oko vas, samo što ne prede kao mače… A vi ga odgurnete uz obrazloženje da vam je vruće. Ako vam i jeste vruće, pokušajte da makar minut-dva uzvraćate nežnosti, a onda se izvucite iz njegovog zagrljaja i uključite klima-uređaj ili mu predložite zajedničko osvežavajuće tuširanje.

Pojavi se na vašim vratima s kartama za pozorišnu premijeru (ili operu, balet…), možete da pretpostavite da bi vas nakon toga verovatno izveo i na večeru… A vas mrzi da idete bilo kuda i radije biste gledale latino seriju. Hej, zašto gledati o romantici u životima izmišljenih likova kada možete da imate sopstveno romantično veče s čovekom koga volite?

Imali ste fantastičan seks i nakon toga on je krenuo ka kupatilu. A vi nađete baš takav trenutak da ga kritikujete jer je dobio stomačić. Malopre vam taj stomačić ni na koji način nije smetao niti je njega omeo u tome da vam pruži zadovoljstvo, zar ne?

On vam napiše nežan, ili duhovit, ili srceparajući SMS, a vi mu, slučajno ili namerno, odgovorite sa „OK“. Valjda je jasno da mu na taj način govorite da ne treba da se trudi, jer vama taj trud ništa ne znači.

Naravno da nećete uvek biti raspoložene za romantiku – ali pokušajte makar da partneru pokažete da cenite njegov trud. Ni vi ne biste volele da se, recimo, potrudite da mu spremite lep ručak, a on umesto toga izađe i pojede pljeskavicu s kioska. Zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.