U trendu

Potvrdilo 70.000 parova: Ovako izgledaju veze u kojima je seks dobar

Američki psiholog i terapeut Džon Gotmen celu karijeru posvetio je istraživanju bračnih odnosa. Gotmen je više od 30 godina u braku s psihologom Džuli Švarc Gotmen s kojom je osnovao institut za pomoć parovima.

U intervjuu za „Psychology Today“ Džon i Džuli pričali su o tome kako parovi u dugim vezama mogu da rade na poboljšanju svog seksualnog života.

Tom prigodom Džon je otkrio i navike parova koji imaju odličan seksualni život:

„Jedna stvar me je impresionirala prilikom analiziranja onoga što je potrebno za sjajan seksualni život, kako se romansa i strast održavaju na životu u vezi i kako se neguje seksualna želja“, naveo je na početku terapeut. U knjizi The Normal Bar predstavljeno je istraživanje sprovedeno na 70.000 parova u 24 zemlje širom sveta. „Iz nje sam uspeo da izdvojim navike parova s dobrim seksualnim životom i u pitanju su vrlo jednostavne stvari“, pojasnio je Gotman.

Svaki dan govore sebi da se vole i zaista to misle. Poljubiće jedno drugo strastveno bez ikakvog povoda. Međusobno daje komplimente. Jedno drugom pripremaju romantična iznenađenja. Izlaze na sastanke. Često se maze. Izražavaju nežnost i u javnosti. Ovo nije naučna fantastika. Tajna dobre seksualne veze je u tome da bukvalno ostanete u fizičkom dodiru jedno s drugim, prenosi Zadovoljna.hr.

Džuli je napomenula da su parovi često pod pritiskom jer imaju pogrešna očekivanja od seksualnog odnosa.

Ljudi misle da seks mora da bude savršen i izgleda holivudski. Oko vas moraju da seva vatromet dok na nebu, ispod meseca, sijaju zvezde. To jednostavno nije realistično. Seks mora da bude samo ono što vi želite da bude. Ne mora uvek da bude ni savršen ni romantičan. Ta spoznaja parovima daje slobodu da budu ekspresivni i kreativniji u krevetu, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)