Povremeno eksperimentisati u kuhinji

Naslov možda zvuči kao nešto što nema mnogo veze s muško-ženskim odnosima, izuzev ako verujete da "ljubav na usta ulazi", ali povremeno eksperimentisanje u kuhinji vam može, posredno, ulepšati i odnos s voljenom osobom.
Na šta mislimo? Na to da se mnogi, kad se o kuvanju radi, drže onoga što im dobro ide, ili što ne zahteva previše truda a potrajaće nekoliko dana. To jeste u nekoj meri praktično, ali neretko dovodi do monotonije u ishrani, jer se "kuhinjski repertoar" svede na pet-šest jela, kao i na jela koja se jedu tri-četiri dana zaredom, što je izuzetno dosadno, i dovede do toga da hrana počne da vam zastaje u grlu i da tražite bilo koji izgovor da je ne pojedete, makar jeli i "suvu hranu" umesto toga.
Ne mora svako jelo da bude savršeno skuvano. Oboma će vam prijati ako povremeno eksperimentišete s novim jelima, i ako ne jedete stalno jedno isto. Voljenoj osobi će puno značiti ako vidi da tražite neko novo jelo koje bi joj se dopalo. Značiće i ako se povremeno kuvanja dohvati i drugi partner, onaj koji to obično ne radi. Nije bitno da jelo ispadne savršeno, bitna je pažnja i trud.
Naravno, ovo se ne odnosi na situaciju kada oboje rade 12 sati dnevno šest ili sedam dana u nedelji; tada zaista ne ostaje snage za eksperimentisanje u kuhinji – neretko je nema ni za kuvanje uopšte. Tada bi se s hranom moglo eksperimentisati tako što pronalazite neka nova gotova jela, povremeno može i neka egzotičnija hrana ili neki nov prijatan restorančić. Isto važi i ako oboje volite dobru hranu, ali nimalo ne volite da kuvate.
Važno je da oboje uživate, kao i da se oboje povremeno potrudite da pronađete nešto novo u čemu bi voljena osoba uživala, i da joj to pružite. To važi kako za kuhinju, tako i za ostale aspekte veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.