U trendu

Pozvati njegovu bivšu na venčanje?

Bliži se vreme kada ćete se venčati sa svojim dragim i sastavljate spisak zvanica. Igrom slučaja, jedna od njegovih bivših devojaka mu je sad jako dobra prijateljica. Osećate se velikodušno i želite da je pozovete na venčanje – zovete i svoje i njegove prijatelje i prijateljice, a znate da mu je ona bitna. Na vaše iznenađenje, vaš budući muž ne želi to da učini. To i vas čini nesigurnom.
Zbog čega ne želi da je pozove? Na vaše pitanje odgovara samo smehom i obrazlaže da ne misli da je dobra ideja da bivšu devojku zove na venčanje. Vi se pitate da tu nema još nečeg. Da li vam nešto rade iza leđa, nešto što bi se pokazalo na venčanju? Plus, vi stvarno nemate ništa protiv te žene, prijateljski se ponašate prema njoj kad je vidite i bojite se da bi se ona osetila povređeno ako ne bude pozvana. Šta tu učiniti?
Odgovor na ovo pitanje nije teško dati. Radi se o osobi koja pre svega ima značaj za vašeg dragog. Njemu je ona bivša devojka i njemu je ona sadašnja prijateljica. Ako je on ne želi na svom venčanju, ima puno pravo na to.
A ne bi ni bilo loše, za vaše sopstveno dobro, da se upitate zbog čega vi želite bivšu devojku svog dragog na svom venčanju. Ne kažemo da su vam namere loše, sasvim je moguće da to iskreno želite jer je ona prijateljica vašeg momka i jer ne želite da se oseti povređeno, kao ni da pomisli da on ne sme da je pozove zbog vas pa da još vi ispadnete ljubomorna aspida. Ipak, moguće je i da je (krišom i od same sebe, ili ne baš toliko krišom) želite na venčanju da biste joj jednom zasvagda pokazale ko je dobio tog divnog muškarca, ko ga je konačno osvojio. Nije nenormalno ni neljudski imati takva osećanja, ali bi se trebalo potruditi da ih ni na koji način ne ispoljite – povredili biste osobe koje vam ništa nisu skrivile, plus ni vi ne biste zaista uživale.
Dakle, ako je vaš dragi ne želi na svom venčanju, poštujte to. Tako je verovatno i najbolje, a kasnije, kad budete u braku, biće još prilika i da joj pokažete da ne želite da joj zabranite prijateljstvo sa svojim suprugom i da vas ona vidi kao srećni bračni par.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar