Prava osoba, ali prerano (2)

Druga mogućnost je da se opredelite da ipak ostanete zajedno. Ljubav je to, ne treba je odbacivati! Toliko sveta kuka kako ne može da nađe partnera ili partnerku, kuka „pa gde su svi dobri nestali?“, a vi da odbacite onu savršenu, idealnu osobu? Između ludiranja i ljubavi opredelite se za ljubav – to vam se ipak čini bitnijim.

Problem s ovom mogućnošću jeste to što se može desiti da vam ostane osećaj da niste proživeli sve što ste mogli da proživite, iz čega se s vremenom može razviti ideja da ste ostali uskraćeni za nešto što ste jako želeli, da ste se žrtvovali za ljubav (što druga strana kao da ne ceni uvek), a iz toga se može razviti veliko nezadovoljstvo, čak i mržnja prema partneru, koji postaje krivac za sve neispunjene snove. Eh, gde biste bili da se niste tako mladi venčali! Ružan osećaj.

Treća mogućnost je da ostanete zajedno – i da pokušate da se provodite zajedno, da zajedno putujete, istražujete, skupljate životna iskustva (ovde je stvar dogovora koliko ćete daleko ići u skupljanju različitih iskustava). Problem koji se u ovom slučaju može javiti jeste da ne budete baš stopostotno usklađeni, to jest, da jedno od vas dvoje ode dalje nego što bi ono drugo želelo.

Za koju god varijantu da se opredelite, nema garancija da ćete potrefiti najbolje moguće rešenje. Da biste mogućnost greške sveli na minimum, bitno je da pre bilo kakve odluke pažljivo, što je moguće hladnije glave, razmislite i odredite koji su vam prioriteti. Podrazumeva se da i vaš partner ili partnerka treba da učine isto – i podrazumeva se da se može desiti da vam prioriteti budu različiti (recimo, jedno bi da se venča, drugo da godinu dana samo skita svetom, ili ode na usavršavanje u inostranstvo, ili…).

Ukoliko pažljivo razmislite i budete apsolutno iskreni prema sebi (i prema partneru/partnerki, naravno) i postupite u skladu s onim što zaključite o svojim prioritetima, najmanja je šansa da ćete se kasnije kajati. Može se desiti da vas zaključak dovede do bolne odluke – ali ćete jednog dana, kada se osvrnete, znati da ste postupili ispravno i da bi bilo koji drugačiji postupak samo doveo do nezadovoljstva i nesreće.

Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.