U trendu

Pravilo 3×3 koje će vam spasiti brak

Roditeljstvo menja svaku vezu. Vreme koje ste inače provodili zajedno pretvori se u neprekidan niz obaveza koje obavljate hronično umorni i na ivici živaca. Zbog toga postanete i razdražljivi pa su sve češće i svađe sa partnerom.

U takvom začaranom krugu našla se i jedna mama, koja je svoje rešenje za taj problem anonimno podelila na Kidspotu.

Rekla je da su njen partner i ona bili izmoreni posle dolaska dece, a onda je jedan dan njen suprug neplanirano otišao malo da odspava usred dana, dok su deca bila budna. Usledila je svađa, a nekoliko sati kasnije, kada su deca već zaspala, njen suprug je predložio 3×3 pravilo, o kojem mu je pričao prijatelj koji je bio na bračnom savetovanju.

To pravilo savetuje da svaki roditelj dobije tri sata tokom nedelje samo za sebe. Ta tri sata se mogu iskoristiti odjednom, ali mogu se i razlomiti, jedino je bitno da svaki roditelj to vreme provede sam, radeći šta god želi.

Pored toga, par bi trebalo da odvoji i dodatna tri sata koji bi bili samo za njih kao par. To bi mogao da bude izlazak u grad ili pola sata svake noći kada deca odu na spavanje.

– Koristimo pravilo već mesec dana i šokirali smo se koliko su se stvari promenile. Dogodilo se i nešto mnogo dublje, sva zameranja, taj tihi rak koji nam je nagrizao brak, sve je jednostavno nestalo – rekla je i dodala da je zbog toga što je znala da će imati vreme za sebe postala automatski manje ljuta kada bi je neko prekinuo u gledanju poruka na telefonu ili čitanju knjige.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.