U trendu

Pravite li ove greške: Ovo je pet stvari koje žene ne bi trebalo da rade nakon seksa

Bez obzira na to koliko dugo ste seksualno aktivni, postoje određene greške koje možda radite. Ljudi se fokusiraju na ono što treba i ne treba raditi tokom seksa, ali se brinu previše o onome šta treba i ne treba raditi pre i nakon seksa. Nakon seksa možda nećete shvatiti važnost nekih sitnih stvari koje mogu završiti ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Nakon seksa telo prolazi kroz određene promene. Intimni delovi tela puno su osetljiviji pa biste trebalo da budete pažljivi kako biste izbegli infekcije, iritacije i bol koju seks ponekad može uzrokovati, piše Tribune Online.

Izbegavati mokrenje

Nemojte izbegavati mokrenje nakon seksa. Možete se osećati lenje nakon seksa pa vam se možda neće neko vreme ustajati iz kreveta i udaljiti se od partnera, ali to je važno. Tokom seksa telo je izloženo brojnim bakterijama koje se vrlo lako mogu nastaniti u intimnim delovima. Mokrenje će pomoći u ispiranju svih tih nepotrebnih bakterija i klica koje su možda ušle u vaše telo nakon polnog odnosa. Neophodno je za sprečavanje infekcija mokraćnog sistema.

Takođe, vrlo je važan smer brisanja intimnih delova, nakon seksa, ali i uopšteno nakon što obavimo nuždu. Uvek bismo se trebali obrisati od napred prema iza, kako bismo sprečili ulazak bakterija u intimne delove.

Korišženje vlažnih maramica za brisanje vagine

Da, važno je održavati vaginu čistom nakon seksa, ali ne na ovaj način. Vagina je izuzetno nežna i osetljiva, a hemijske komponente vlažnih maramica mogu tamo dole dovesti do preteranog svrbeža i iritacije.

Korišćenje sapuna

Ovo je još jedna tehnika čišćenja koju treba izbegavati. Vagina je podmazana prirodnom vlagom i pranje sapunom će je lišiti te vlage. Stoga to izbjegavajte. Kad se tuširate nakon seksa, intimne delove bi trebalo oprati isključivo vodom, piše Večernji list.

Spavanje u seksi donjem rublju

Neposredno nakon seksa, možda će vam se odmah spavati. Ali evo nešto što ne bi trebalo da uradite. Odmah nakon seksa trebalo bi da spavate goli ili u pidžami, a ne u donjem vešu. To je zato što ste znojni nakon seksa i vaše polumokro telo može reagovati s tkaninom što dovodi do infekcija.

Kupanje u penušavoj kupki

Tuširanje nakon seksa je dobro; međutim, skočiti u toplu kadu odmah nakon seksa nije dobro. Kao odgovor na seksualnu stimulaciju, vagina se malo više otvara, a kad se odmah nakon toga okupate u toploj kupki ili istuširate, postajete osetljiviji na infekcije.

Takođe, duža izloženost vodi smanjuje antimikrobne barijere na tom području pa je šansa za infekcijom još veća. Bakterije koje se nalaze na partneru vrlo lako mogu zalutati u intimne delove pa ovu privlačnu aktivnost ipak treba izbegavati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar