U trendu

Praznici s njegovom porodicom (2)

Za neke dame će se uskoro ukazati prilika da prvi put provedu praznike s novim dragim i njegovom porodicom. U nekim slučajevima to će biti samo popodnevna ili večernja poseta, a u nekim, ako njegova primarna porodica živi u drugom gradu, to će biti višednevno ostajanje u gostima i upoznavanje – evo kako se snaći u takvoj situaciji.

Ne preterujte s pićem. Čaša vina će vas možda smiriti, ali ne zaboravite na to koliko ste u stanju da popijete a da ne budete „mortus pijane“ (nije dobra ideja ni da pokažete da ste u stanju da „sručite“ enormne količine pića a da se to na vama ne pokaže). Ni njemu ni njima se neće dopasti ako počnete pijano da brbljate, odajete tajne i slično, ili ako krenete s beskrajnim monologom, da i ne spominjemo da će i vas, kad se otreznite, biti sramota zbog toga.

Ne oklevajte da postavite granice tamo gde je to neophodno. Ako je neko od njegovih nametljiv, previše ljubopitljiv ili neprijateljski nastrojen, budite učtive, ali i pokažite da imate kičmu.

Ne dopustite da vas uhvate u porodičnu špansku seriju. U svakoj porodici ima škakljivih tema za razgovor, a ako se tek upoznajete sa svima, najbolje je biti suzdržan prema tome i ne nuditi mišljenje ni savet čak ni ako vas pritisnu. Sasvim je moguće da poželite da se pokažete kao pravi anđeo koji će im svima sve razjasniti i dovesti do mira u svetu i dobre volje među svim ljudima, ali nije na vama da to činite – plus, pošto ste ih tek upoznali, skoro je sigurno da ne znate celu priču.

Za kraj, ne zaboravite da se opustite i da budete svoje! Vaš dragi ima odličan razlog zbog kojeg hoće da vas predstavi svojoj primarnoj porodici: super ste i obožava vas. Zato, budite svoje i uživajte u praznicima! Na kraju krajeva, tome i služe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar