Preći s prijateljstva na nešto više (2)

Nemalom broju dama se desilo da se zaljube u dobrog prijatelja. Tada počne da predstavlja glavobolju, ako ste dugo bili prijatelji, ako ste bili kao brat i sestra, kako da vas on vidi kao osobu za koju bi mogao da se zainteresuje u ljubavnom smislu. Evo nekih predloga kako da to postignete.
Pokušajte da se ne prepustite baš previše sanjarenju o tome šta bi moglo da bude. Moguće je da vaši prijatelji navijaju za vas dvoje i da vam stalno govore kako biste vas dvoje bili baš super par. Verovatno vam se sviđa kad vam to govore, između ostalog, to vam donosi potvrdu da niste umislile da biste vas dvoje mogli da budete zajedno. Ali, da li i on tako vidi stvari? Vas dvoje nećete biti u vezi samo zato što vaši prijatelji misle da bi trebalo tako da postupite, bićete u vezi ukoliko to oboje budete želeli, ukoliko i s vaše i s njegove strane prorade osećanja i "hemija".
Flertujte s njim. Ne govorimo ni o čemu izveštačenom, ne mislimo da treba da se folirate. Izgledaćete bleskasto ako počnete da trepćete kad izađete na partiju bilijara; verovatnije je da bi pomislio da vam je nešto upalo u oko nego da bi bio zaveden. Ali, neće smetati ako počnete više da se smejete i smešite u njegovom društvu (naravno, ne toliko da izgledate kao da ste dobile grč), ako ga dodirnete, ako se nekad zakikoćete… Ukoliko u njegovoj blizini osetite vrtoglavicu, ukoliko se osetite kao zaljubljena tinejdžerka, dopustite mu da nešto od toga i vidi u vašem ponašanju.
Pitajte ga da izađete zajedno. Jeste rizično, ali ako ne možete da izdržite, ako izgarate od želje da pokušate vezu s njim, pitajte ga. U suprotnom, samo mučite sebe. Jednom kada ga pitate, budite spremne na čekanje na odgovor. Moguće je da se viđa s nekom drugom i da ćete morati da sačekate da se to okonča (ukoliko ne ispadne da se neće okončati, već da će s tom drugom i ostati); moguće je da ste vi svesne svojih osećanja prema njemu, ali on još uvek nije spreman i da mu je potrebno neko vreme. Naravno, ne predlažemo da čekate večito, samo kažemo da je moguće da odgovor nećete dobiti odmah.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.