U trendu

Predigra je važna, ali ako uradite ovo seks će vam uvek biti vrhunski užitak

Pravilno ponašanje nakon seksa gradi emocionalnu vezu i pokazuje da vam je stalo jedno do drugoga izvan okvira seksualnih aktivnosti. Osim toga, sprema vas za nastavak dana u boljem raspoloženju, kaže seksualna terapeutkinja Lyndsey Luther i napominje da mnoge studije pokazuju važnost maženja i razgovora među partnerima neposredno nakon seksa za dobrobit njihove veze.

Pa zbog toga, nemojte se nakon vođenja ljubavi samo okrenuti na bok i u tišini zaspati ili razmišljati o koječemu. Zagrlite se, pomazite, recite pokoju lepu reč, razmenite iskustva, razgovarajte o željama…

Terapeutkinja kaže kako je vrlo uobičajeno da se potrebe nakon seksa razlikuju od osobe do osobe, ali važno je naći neki dobar kompromis. Na primer, muškarac ima silnu želju da blaženo utone u san, a žena bi se mazila i razgovarala, prenosi 24sata. hr.

U tom slučaju ona može položiti glavu na njegova prsa, on je zagrli, razmene malo nežnosti i zajedno utonu u san. Ili, nakon maženja on malo odspava, a ona se ustane, istušira i dalje radi šta želi.

Važno je odvojiti barem nekoliko minuta nakon seksa za zbližavanje na emocionalnom i duhovnom nivou. Valja imati na umu da samo telesna bliskost nije dovoljna za dugu i srećnu vezu.

– Razlike u navikama se događaju, ali opet se sve svodi na dobru komunikaciju i razgovor o tome šta svatko od vas treba i priželjkuje. Pokušajte naći neku sredinu koja bi zadovoljila obe strane i održala intimu među vama – objasnila je.

Razgovarajte s partnerom
Terapeutkinja savetuje da obe strane iskreno kažu kako zamišljaju savršene trenutke nakon seksa i da razgovaraju o onome što su upravo iskusili.

– Komunikacija vam može pomoći da procesuirate sve i opustite se od seksualnog odnosa. To je, takođe, sjajna prilika da odvojite trenutak za razgovor sa svojim partnerom o tome šta vam se sviđa ili ne sviđa. Tako ćete se još više povezati kao par i stvoriti dobre temelje za još ugodnija seksualna iskustva jedno s drugim u budućnosti – pojasnila je.

Dodirujte se i mazite
– Odvajanje trenutka za uživanje u bliskosti s telom vašeg ljubavnika usporava otkucaje srca nakon seksa. Osim toga, ne samo da će vam toplota tela druge osobe pomoći da se osećate sigurno i ugodno, već će grljenje potaći oslobađanje hormona zaslužnih za osećaj zadovoljstva, što će celo iskustvo učiniti pozitivnijim – savetuje Lyndsey Luther.

Istuširajte se pa popijte i pojedite nešto
– Seks je prirodno neuredan čin i u tome nema ništa loše. Nakon što se ugrejete i oznojite, tuširanje će vam pomoći da se osećate spremnijim za druge svakodnevne aktivnosti – napomenula je.

Takođe, savjetuje nakon seksa popijte nešto kako bi telo vratilo izgubljenu tečnost, a nije loše ni gricnuti nešto što će pomoći u podizanju nivoa šećera u krvi, piše myimperfectlife.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar