U trendu

Predigra je zakon za dobar seks….ali, samo ovakva!

Psiholozi su otkrili koje su ključne stvari koje će pomoći da strasti nikad ne nestanu u spavaćoj sobi. Stručnjaci kažu da ne može jedna poza da začini seks i osveži stvari u spavaćoj sobi. Potrebno je malo više napora, ali pre nego što počnete da uvodite neke nove stvari najvažnije je vaše mentalno stanje. Dakle, ovde je reč o mentalnoj predigri, a ne onoj uobičajenoj.

Stvorite pozitivnu atmosferu i razgovarajte o željama i maštarijama. Bea Džefri, klinički psiholog, otkrila je da ključ dobrog seksa leži u komunikaciji, posvećenosti i spontanosti, a zajedno sa Meri Džo Rapini, psihijatrom iz Švajcarske, otkrila je nekoliko sjajnih saveta za bolji odnos u krevetu.Dakle, ovde je reč o mentalnoj predigri, a ne onoj uobičajenoj.

Otvorena i direktna komunikacija o seksu uvek je na prvom mestu, a to se ne odnosi na predigru i šaputanje, već na otvoren razgovor o tome šta volite, a šta ne. Predložite stvari koje želite da isprobate i pronađete kompromis. Takođe je važno da suptilno podižete samopouzdanje partneru za vreme razgovora. Studija iz 2016. godine objavljena u časopisu „Journal of Sex Research“ otkrila je da je seksualno zadovoljstvo bilo veće među dugogodišnjim parovima koji su jedni drugima davali komplimente i pozitivne komentare tokom seksa

Posle razgovora, nemojte se uštogljeno držati i raditi sve po “nacrtu”. Čak i vrhunski seks ponekad može da bude dosadan, ako je sve uvek isto. Pustite da neke stvari ipak deluju spontano.

Doktorka Džefri takođe preporučuje promenu vremena i mesta kako se ne bi stvorio osećaj ‘zakazanog seksa’ jednom nedeljno. Ona takođe otkriva da bi predigra trebalo zapravo da se odigra mnogo pre samog seksa, čak i koji dan ranije!

“Ovde govorimo o mentalnoj predigri koja se dešava danima unapred, a ne o onoj koju imate neposredno pre seksa. Obavezno budite pažljivi. Male gestikulacije i spontani komentari važni su kako bi se održalo dobro raspoloženje pre seksa.

Da biste znali šta da kažete partneru, povremeno se poigrajte sa sobom. Masturbacija je jedini način da istražite šta vam stvarno odgovara. Istraživanje je pokazalo da masturbacija ne smanjuje želju za seksom s partnerom, ima upravo suprotan efekat.

Uz dobru muziku, masažu, sveće i igračke ne možete da pogrešite. Veoma važna stvar koju psiholozi napominju je da prestanete da računate koliko često imate seks sa partnerom. Ne postoji idealna količina. Fokusirajte se na kvalitet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.