Prejedanje posle raskida

Nakon raskida, kao čin tešenja sebe, prejedanje nije nimalo neuobičajena pojava. To je ne čini zdravom – dok se tešite velikom količinom hrane bez dovoljno hranljivih sastojaka, možete prilično da naškodite sebi. Ako vam je hrana uteha, barem odaberite nešto zdravo.
Nije nikakav problem ako neposredno nakon raskida sebe častite velikom porcijom sladoleda ili porcijom pilećih krilaca. Jedna takva porcija, makar i velika, teško da će vam naneti veću štetu ako vam baš ta hrana nije strogo zabranjena, a mogla bi da vas uteši. Međutim, malo ko se zaustavi na jednoj porciji. Dođe još jedna, i još jedna, i tako duže vreme – a onda dođe do novog razloga za loše raspoloženje: višak kilograma, nekad i poneki zdravstveni problem. Ispadne da vam ta "pomoć" nije nimalo pomogla, već je prerasla u autodestruktivno ponašanje.
Ukoliko vas hrana teši, to nije problem, samo odaberite nešto korisno po vas, i nemojte preterivati s količinom. Pomorandže imaju lep ukus i miris, razbudiće vas i razvedriti, i kuhinja ili soba u kojoj ih ljuštite lepo će mirisati. Ili, sveža šargarepa, ukoliko želite nešto slatko. Ona ima slatkast ukus, a uz to će vas osvežiti. Ili, po toplom vremenu, neka šarena salata, po bojama praznik za oči, a uz to dobar izvor vitamina i drugih hranljivih materija (naravno, bez teških, masnih preliva – maslinovo ulje i jabukovo sirće poboljšaće ionako lep ukus, a nećete u sebe uneti "prazne kalorije").
Naravno, preporučljivo je da vam hrana ne bude jedini izvor utehe; krećite se, nađite nešto što će vam okupirati misli, bavite se nečim zanimljivim, ugađajte sebi. I to će proći.
Samo, bez prejedanja, jer će bol od raskida proći – a onda će vas dočekati nerviranje zbog viška kilograma, moguće i neki zdravstveni problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.