U trendu

Prekinuti sve kontakte sa bivšim?

Bili ste s nekim u vezi, trajalo je neko vreme, ali nije uspelo. Sada se postavlja pitanje: da li s bivšim (ili bivšom) prekinuti svaki kontakt? Često je mišljenje da je s bivšima najbolje prekinuti svaki kontakt, da možete imati samo komplikacije ako nastavite da se viđate s njima, da zbog kontakta s bivšim nećete zaista moći da nastavite sa svojim životom, da ćete samo produžiti sopstvenu agoniju, da će vam kontakt s bivšim onemogućiti da ponovo budete u normalnoj vezi. Međutim, da li je zaista tako?

U nekim slučajevima jeste. Ako odnosi između vas i vašeg bivšeg dragog ili bivše drage nisu do kraja raščišćeni, zaista možete imati problema da nastavite dalje. Viđenja s bivšim ili bivšom će biti zbunjujuća – prijatna na neki način, možda, ali će ostati tenzija između vas dvoje, kao i pitanje da li biste mogli ponovo da probate ili makar da provedete prijatno popodne u krevetu, bez obaveza, u ime starih dobrih dana.

Ovakvo razvlačenje i nakon što je veza okončana istinski će vas onemogućiti da nastavite sa životom. Međutim, odnos s bivšim ne mora uvek da bude takav. Ako ste u stanju da se nakon raskida ponašate kao dve racionalne, odrasle osobe, ako oboje želite da ostanete u prijateljskim odnosima i ako odmah definišete da ćete biti samo i jedino prijatelji (uz, po mogućnosti, vrlo određeno objašnjenje šta prijateljstvo tačno podrazumeva, a šta bi izašlo van tih okvira), onda nema razloga da prekidate kontakt s bivšim. Povremeni odlazak na kafu ili na sendvič (izbegavajte alkohol ili bilo šta slatko, kao odlazak na kolače, ili nešto romantično poput odlaska na večeru u vaš nekadašnji omiljeni restoran) s bivšim neće vam ugroziti normalan nastavak života.

Podrazumeva se: ukoliko vi imate pravo da se viđate s bivšim, nemate pravo da gunđate kada se vaš sadašnji viđa sa svojom bivšom. Fer je fer, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.