U trendu

Preko seksualne želje do ljubavi (1)

Često se daje savet da ne treba odmah otići s novim partnerom u krevet, jer će se s krevetom i završiti – osim ako i vi želite samo seks, ne i nešto više. Treba se suzdržavati, čekati da se razvije i ljubav… Ne mora uvek da ide tim redom.
U principu, ukoliko ne "uskočite" odmah u krevet, veće su šanse da veza potraje. Ipak, nekada ste jedno drugom od starta toliko seksualno privlačni da je zaista teško suzdržati se. Jeste, biće sve još intenzivnije, kao i intimnije, ako sačekate, ali nije vam uvek do čekanja. Ako ste ipak za to da sačekate, pokušajte da se viđate na mestima dovoljno javnim da bi vas bilo blam da se tamo "vatate", i u vreme koje ne "vuče" na alkohol i kasnije pozive da odete do njegovog/njenog stana i nastavite tamo.
A ako vam baš nije do čekanja, pa, nije obavezno da stvari idu polako. Ako oboje želite samo seks, i to je sasvim u redu, uživajte, samo ne zaboravite na zaštitu. A ako ste ipak za nešto više, a čeznete da odmah s njim/njom uskočite u krevet, prethodno bi bilo dobro odvojiti nekoliko trenutaka da razmislite kako biste se osećali ako ta jedna noć bude sve, ako vas ta osoba više nikad ne pozove. Ukoliko mislite da bi vas to emotivno "rasturilo", bolje bi bilo suzdržati se, jer jedna noć uživanja nije vredna toga da u toj meri budete povređeni. Ali, ukoliko nije takav slučaj, ako ste u stanju da uživate u nešto seksa i da se potom ne osećate naročito povređeno ukoliko se sve završi na tome, možete nastaviti – i potrudite se da zaista i uživate, i nemojte se kajati zbog svoje odluke.
Pored toga, bilo da se opredelite da odmah počnete sa seksom, ili da malo (ili malo više) sačekate, postoje i stvari tokom vođenja ljubavi kojima se povećava intima i stvara bliskost. Kontakt očima, na primer – to će uvek povećati osećaj da ste povezani. Nežno dodirivanje lica ili kose takođe doprinosi bliskosti i emotivnoj intimi. A ukoliko imate običaj da i pričate tokom ili posle seksa, neka ono što izgovorite ne budu samo komplimenti upućeni partneru ili partnerki, već nečim lepim prokomentarišite vas dvoje, recimo, kako vam se lepo tela uklapaju jedno uz drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.