U trendu

Preporuke za prve sastanke (1)

Postoje neka verovanja o tome kao se poneti na prvom sastanku, ili na početku poznanstva s novim muškarcem. Neka od tih verovanja su, generalno uzev, pogrešna, mada je moguće da naiđete na muškarca za koga su ipak tačna.
Recimo, količina odeće koju će ona imati na sebi na prvom sastanku. Ima žena koje smatraju da je najbolje da budu što oskudnije obučene kako bi mu se dopale. Netačno, osim ako im jedini cilj nije da to isto veče odu u krevet s njim i da posle toga svako krene svojim putem. Jedna studija je pokazala da će njemu biti najprivlačnije ukoliko ona pokaže oko četrdeset odsto svoje kože (naravno, ovo pod pretpostavkom da to vremenski uslovi dopuštaju). Ako bi se pojavila u miniću i u topiću, velikom broju muškaraca ne bi izgledala zavodnički, već kao "laka ženska".
Još jedno često uverenje jeste da, kad ćaskate s njim, treba da se usredsredite na ono što vas oboje zanima. Sad, svakako da bi bilo dobro ćaskati i o tome, i to će vam oboma pružiti osećaj povezanosti, ali bi takođe bilo dobro i pričati o nekim ličnim iskustvima i interesovanjima koja se razlikuju od njegovih. Prema istraživanjima, to što je neko izložen novim i uzbudljivim iskustvima povećava količinu hormona dopamina u telu, pa se tako između vas dvoje budi zainteresovanost i strast.
Neke dame smatraju da je dobra ideja, kad izađu s novim muškarcem, da uzmu niskokaloričan obrok kao što je salata, kako bi ih on smatrao privlačnijim i kako bi video da paze na liniju. Međutim, takav postupak često ima negativan efekat, jer muškarac pomisli da se ona folira i da nešto krije. Ne kažemo da će mu se dopasti ako ona trpa hranu u sebe tako da joj se obrazi naduju kao hrčku, ali će mu biti privlačnije ako je vidi da iskreno jede s uživanjem neku dobru hranu nego ako deluje kao neko ko stidljivo pase travu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.