Prepoznati pravog

Danas, kada se s mnogih strana propagira da ostavite osobu koja vam ne odgovara i nađete nekog ko će vam više odgovarati, može da bude problem uvideti da je osoba s kojom ste ona prava za vas. Evo nekih načina da prepoznate da ste sa baš takvom osobom.

Jedna od stvari po kojima možete prepoznati pravu osobu za vas jeste ta da vas je nečemu naučila: uživanju u vrsti muzike koja vas ranije nije privlačila, pecanju, vožnji motora, otkrila vam je neke pisce koje za koje niste znali do tada, naučili ste da više uživate u krevetu, da bolje pravite špagete… Vaš život je, zbog te osobe, postao bogatiji, a vi ste stekli neku novu veštinu.

U stanju ste da se složite da se ne slažete – vi više volite majonez, on kečap, i prihvatate tu razliku. Ovo je banalan primer, naravno; suština je da voljena osoba ume da prepozna kada su razlike među vama bitne, a kada ne, a čak ni one krupne razlike s njom ne dovode vašu vezu u krizu.

Možete da verujete toj osobi – i to ne samo da vas neće slagati već i da će biti tu kada vam je potrebna, bilo da se radi o spremanju kuće, donošenju bitne odluke, odlasku na sahranu nekog vama bliskog…

To je osoba s kojom želite da odete kući nakon žurke. Na samoj žurci možete da se zabavljate s raznima (pojam zabave ne shvatati preširoko), ali samo tu osobu posle žurke želite da odvedete svojoj kući i s njom se ušuškate i opustite.

S takvom osobom obično se izgradi sopstveni mali svet – imate mimiku za koju samo vas dvoje znate šta znači, tu su interne šale između vas dvoje, možda imate sličnu ideju o idealnom mestu kakvo biste želeli da posetite…

Kakvi su vaš dragi ili draga u društvu svojih ortaka ili drugarica? Nije obavezno da vam se dopadaju „muške šale“, glasno navijanje, ili žensko ogovaranje i tračarenje, ali ako je osoba ona prava, ni njeno ponašanje u društvu prijatelja ili prijateljica ne bi trebalo da vam se gadi.

Da li je vaš dragi u stanju da se izvini a da ga ne naterate na to i da posle toga ne ponovi grešku? Da li je vaša draga sposobna ne samo da kaže: „Jao, ja sam kriva!“, nego i da stvarno pazi da ne napravi sličnu glupost? Ako je odgovor potvrdan, to je još jedan pokazatelj da ste s pravom osobom za vas.

Možete li da zamislite da se venčate s tom osobom a da ne bude ni burme, ni poklona, ni „prelepog venčanja u belom“, niti podjednako skupog venčanja kakvo je imao i vaš kum? Da li biste s tom osobom želeli da budete do kraja života, bili venčani ili ne? Odgovor na to pitanje vam sam sve govori.

Ako klimate glavom na barem pet navedenih stavki, nema nikakvog razloga da tražite dalje, nekog „još boljeg“. Već ste s osobom s kojom možete biti srećni jako, jako dugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.