U trendu

Prijatelji s osobom koju želite (1)

Mnogima se desilo da požele da budu s nekom osobom, ali to iz nekog razloga nije moguće (ta osoba je u braku, ne vidi vas na taj način…), pa pokušaju da budu prijatelji s njom. I to prijateljstvo može da bude divno – ali i bolno i frustrirajuće.
Na neki način, sve to ide veoma lako. Ako ste s tom osobom u bliskom prijateljstvu, možete da je zovete i pet puta dnevno a da ona ne pomisli da ste nekakav manijak. Super se slažete, poštujete jedno drugo, zajedno se smejete… Sve možete da im kažete (osim kako se osećate kad su oni u pitanju). A pošto to nije veza, pošto nema pritiska, i znate da ovo ili ono neće odvesti u seks, onda je na neki način još i lakše, rasterećenije. Sve ide toliko lako i prirodno da se čini beskrajno lakim i preći na sledeći korak, pretvoriti prijateljstvo u nešto dublje – a to ne možete da učinite.
Može vam se desiti i da vam se ta osoba poverava. O ljubavi. Može i od vas da traži savet kako da postupi da bi privukla osobu koja je zanima, i onda vi, kao blizak prijatelj, treba da je podržite, potrudite se da joj date najbolji savet koji umete da smislite, a koji nije: "Ma zaboravi na njega/nju, imaš mene!"
Ograničena romantika. Nekad deluje kao da zapravo jeste u vezi – zajedno idete u bioskop, na večeru, izlazite po klubovima, dosta vremena provodite zajedno… Ponekad se desi i da prespavate jedno kod drugog, možda i u istom krevetu, ako se ta osoba oseća potpuno sigurno pored vas. I onda je ta osoba odmah tu, možete da je dodirnete, žarko želite da uradite nešto više, i osećate se osujećeno.
Može i da im se dopadne neko od vaših prijatelja, ili neko koga su upoznali preko vas. I vi onda treba da ih posavetujete, možda i da im pomognete da ugovore viđenje, i dajete sve od sebe da budete dobar prijatelj, dok zapravo želite nešto sasvim drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar