Prijateljica flertuje s vašim mužem

Može prilično da boli i da nervira ako je vaša draga prijateljica sklona tome da flertuje s vašim mužem – a može i da vam ne bude jasno o čemu se tu zapravo radi ako se vas dve nikada niste otimale oko muškaraca, i ako je i ona u srećnom braku, kao i vi. I može biti veoma teško odlučiti šta da učinite ako se to dešava.
Ona je oduvek bila sklona flertu i oduvek je s lakoćom osvajala muškarce. To vam nimalo nije smetalo, pošto su vas zanimali različiti muškarci, pa nikakvog sukoba interesa nije bilo. Vi ste se udale, ona se udala, i počeli ste da izlazite učetvoro. Tada je ona krenula sa flertom. Smeška se vašem mužu, detaljno ga ispituje o njegovom hobiju, glasno se smeje na svaku njegovu šalu… I vi i njen suprug se osećate zbunjeno, neprijatno vam je, i pokušavate da tiho razgovarate i ignorišete razgovor njih dvoje, razgovor u koji niste uključeni. Stvar ne ide dalje od toga; vaš muž i vaša prijateljica ne zovu jedno drugo, ne viđaju se odvojeno, ničeg tu dodatnog nema. Ali vam to ipak smeta, a niste sigurne šta da učinite. Kada ste pomenuli mužu da ona flertuje s njim, rekao je da ništa nije primetio.
Sasvim je moguće da je on iskren. Svi mi smo sposobni da ne primetimo ono što nas nimalo ne zanima, pa je moguće i da on ništa nije primetio. A moguće je i da je prijateljičino flertovanje potpuno nesvesno; ako je navikla da flertuje, to može da bude njen način da se oseti živom, da se oseti poželjnom.
Baš lepo, ali vi ne želite da ona flertuje s vašim mužem? Možete pokušati da joj s vremena na vreme skrenete pažnju na to da ste vas dvoje par, na primer: "Bili smo tamo-i-tamo tokom vikenda, jeste li vas dvoje nekud išli?" To bi moglo da je podseti da više obrati pažnju na svoje ponašanje. U principu, sve dok prijateljica ne predloži da ona i vaš muž nešto rade nasamo, nema razloga za zabrinutost; ili ako se vama ne učini da se vaš muž "zagreva" za vašu prijateljicu, ili da ona to radi da bi vas povredila. Ako počnete tako da se osećate, možete pokušati da stvari rešite blagom šalom, nešto kao: "Ti se baš smeješ kad se (ubaciti muško ime) našali!" Prijateljica bi trebalo da shvati vaš nagoveštaj; ukoliko na njega ne reaguje, moguće je da se zaista ne radi o bezazlenom i nesvesnom flertu.
Naravno, sasvim je moguće da vi jednostavno nemate ni vremena ni živaca za takve procene i ispitivanja, pa bi se kao najjednostavnije rešenje moglo pokazati da više ne izlazite učetvoro, nego da se s prijateljicom viđate nasamo, ili u isključivo ženskom društvu. To bi moglo da vam poštedi živce i da vam pomogne da ponovo uživate i u prijateljstvu i u braku, bez premišljanja o tome hoće li oni možda…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.