Prijatna muzika pre sastanka

Mnogi su uznemireni, malo uplašeni, nervozni, nesigurni pre prvog sastanka, a to onda može da vam pokvari uživanje, kao i da vas navede da se ne predstavite u najboljem svetlu. Nije da će vam nervoza pred prvi sastanak upropastiti taj izlazak, ali mogla bi da vam smanji uživanje, pa je dobro ako možete da pronađete nešto što će vas primiriti – na primer, prijatnu muziku koju ćete slušati pre sastanka.
Neki ionako imaju običaj da pred sastanak, a i inače kad god imaju priliku za to, slušaju muziku koja im se dopada. Međutim, nije dovoljno samo da vam se to što slušate dopada. Ako slušate pesme o nesrećnoj ljubavi, o ostavljanju, o tuzi, ili nešto kao album "The Murder Ballads" Nika Kejva, teško da ćete biti u vedrom i pozitivnom raspoloženju za sastanak. Ni preagresivna muzika neće vas dovesti u pravo raspoloženje za upoznavanje nekog novog.
Onda, šta? Nešto što je vedro i optimistično. Ne mora da se radi o ljubavnim pesmama, ta muzika ne mora da ima veze s ljubavlju, važno je da u njoj ima radosti, da vam se dopada kako zvuči, da vam prija – i da vam ne "ubije" raspoloženje. Pop, rok, disko, bilo koja muzika koju volite i koja nije ni agresivna ni deprimirajuća može da posluži.
Ukoliko volite klasičnu muziku, Mocart je idealan za takve prilike. I inače je dokazano blagotvorno dejstvo Mocartove muzike na ljude; recimo, ispostavilo se da bebe, odakle god da potiču, uživaju u Mocartovim delima, i da prerano rođene bebe koje slušaju Mocartovu muziku bolje jedu i manje energije im je neophodno za rast.
Ne kažemo da će slušanje muzike – Mocartove ili neke druge muzike koja vam prija – da vas garantovano opusti i obezbedi vam lep sastanak, ali nije teško isprobati, neće vam štetiti, a moglo bi da pomogne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.