Prikrivanje problema iz prošlosti

Premda se često priča o tome da je poverenje jedna od najvažnijih stvari u vezi, mnogo je onih koji ga ipak narušavaju time što će o nečemu krupnom lagati ili će ga prikrivati. Jedna od stvari koje se često kriju jesu problemi iz prošlosti – a ako ih krijete, oni vas mogu proganjati celog života i zatrovati vam svaku vezu.
Mučnu tajnu iz prošlosti ne treba otkrivati osobi s kojom ste se tek upoznali, izuzev ako je to vaš način da s tim problemom izađete na kraj. Ali, ako je to veza koja već neko vreme traje, bilo da je došlo do braka ili ne, ozbiljne probleme i mučne tajne iz prošlosti ne bi trebalo prećutkivati, jer one utiču na to kakvi ste danas. Zbog velikog problema iz prošlosti voljenoj osobi mogli biste da delujete čudno; ukoliko od nje krijete o čemu se tu radi sasvim je moguće da joj svašta padne na pamet, neretko znatno gore od onoga što je zaista bilo. A svakako da neko vaše ponašanje neće razumeti, moguće je i da ćete je nečim povređivati.
Kad se o nečemu teškom radi, može da bude veoma teško poveriti se bilo kome, pa i voljenoj osobi. Nekad je naročito teško poveriti se voljenoj osobi, jer se te loše stvari plašite kao neke svoje sramote, ili se plašite da će voljenoj osobi to biti previše, da vas više neće voleti, da vas niko ko to zna o vama ne može voleti, da ćete ostati zauvek sami ako o tome reč kažete ili ga barem nagovestite.
A nije tako. Skrivanje bitnih stvari lošije utiče na vezu nego bilo šta što biste mogli da priznate. A ako ispadne da vas voljena osoba odbaci nakon što joj kažete za svoj problem? Onda ta osoba nije za vas; za vas je neko ko će vas voleti takve kakvi ste, s tim problemom koji imate, neko ko će vam pružiti podršku i pomoći vam da s tim izađete na kraj. I takva osoba postoji – na vama je da je pronađete i da se ne zadržavate s onima koji nisu dostojni vašeg poverenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.