Priznajte kako se osećate!

Stara je priča kako strast ume s vremenom da izbledi, kako je moguće otuđiti se i od osobe koju zapravo i dalje veoma volite. Još uvek se lepo osećate s tom osobom, i dalje volite hiljadu malih stvari kod nje, ali u onome što se zove svakodnevica kao da polako počnete da ne mislite na to. Kao da sve bledi. Bledi i ono što voljena osoba pokazuje prema vama – da, znate da su on ili ona umorni, da imaju puno posla, ali vas to ne teši baš puno. Svejedno se sve više osećate usamljeno. Da li je to moguće izbeći?
Jeste! Bez obzira na sve priče o tome kako ljubav neminovno izbledi nakon nekog vremena, to ne mora da bude tako. Časopisi su puni saveta kako da oživite strast koja je na izdisaju, kako da oživite ljubav koja bledi, ali ako mislite da je za to neophodno da stalno pravite romantične večere uz sveće, da ne prestajete s erotičnim zajedničkim kupkama i slično, nije tako. Naravno da poneka romantična večera (ako oboje uživate u tome) i zajednička kupka (ako i u tome oboje uživate) i te kako pomažu da se strast i ljubav održe, ali postoji nešto što možete da učinite, a što ne oduzima ni približno toliko vremena, niti zahteva neke posebne pripreme.
Na šta mislimo? Prvo, razmislite kako se sve osećate pored voljene osobe. Divno vam je što voljena osoba mnogo čini za vas? Pored svog dragog se osećate kao kraljica? Vaša partnerka fenomenalno kuva i čini vam se da ćete se pored nje veoma srećno ugojiti? Uživate u telu partnera ili partnerke, njihovom smehu, njihovom smislu za humor, načinu na koji vas gledaju kad nešto imaju da vam kažu, njihovom šarmu, inteligenciji… Kad volite nekoga, postoji jako mnogo toga što vam se dopada na toj osobi. Samo treba da se setite svega što vam se dopada na voljenoj osobi.
Setili ste se? Super! Ono što treba da uradite jeste da sve to i kažete voljenoj osobi. Partneri u početku govore takve stvari jedno drugom, ali s vremenom ta navika nestaje. Ne dopustite da se to desi; ne dopustite da prođe dan a da bar nekoliko puta niste rekli partneru ili partnerki nekoliko lepih stvari o onome što volite kod njih. Za to zaista nije potrebno ni puno vremena ni puno energije – treba samo setiti se.
Kada na ovakav način postupate, voljena osoba se oseća voljeno i prihvaćeno, zna da i dalje uživate u njenom telu kao i na početku, zna da primećujete koliko se trudi oko vas i da to cenite i da uživate u njenoj pažnji. Tada nastaje i želja za potpunom predajom ljubavi, kao i želja za erotikom i strašću i želja da se partneru pruži zadovoljstvo. Uz takve želje, osećanja sasvim sigurno ne mogu da izblede – mogu samo da postaju sve jača i jača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.