U trendu

Proba zajedničkog života

Dođe trenutak u vezi kada vam zajednički život zvuči kao taaako romantična ideja. Zamišljate kako biste ceo dan posvetili jedno drugom, zamišljate zajedničko izležavanje ujutro, romantična popodneva uz mnogo maženja i iskrene, duge razgovore, pa maženje uveče, dok pripremate večeru i izgledate kao iz nekog časopisa… Izlaske napolje, na lepo vreme, gde se grlite i držite za ruke… Lepa slika, zaista. Jedini problem je što nije realna.

Naime, to nije slika zajedničkog života – to je slika zajedničkog vikenda. Zajednički život je nešto sasvim drugo. On uključuje jurnjavu ujutro, kad ne znate gde vam je glava i prepirete se s dragim ili dragom da već jednom izađu iz kupatila da biste i vi mogli da se spremite. Romantične večeri? Možda, na letovanju. Inače to najčešće budu ma-pusti-me-da-vegetiram-pred-televizorom večeri, uz pregovore o tome na koga je red da izbaci đubre i ko treba da pere sudove.

Da li ovo znači da je zajednički život nešto grozno, nešto što je najpametnije izbegavati? Ne, naravno – samo, ne zalećite se ni sa kakvim romantičnim idejama o bajkovitom životu u bogataškoj vili. Kada ljudi nisu zaista spremni za zajednički život, vrlo brzo se posvađaju, jer ne mogu da se prilagode potrebama i rasporedu onog drugog.

Šta, onda, učiniti? Kada dobijete ideju da živite zajedno, nemojte se odmah preseliti kod partnera ili partnerke. Pre nego što unajmite kombi za preseljenje, napravite probu. Ponesite onoliko stvari koliko vam je potrebno za nedelju-dve i na toliko dugo isprobajte zajednički život.

Ko zna? Možda ćete otkriti da zaista jeste spremni za zajednički život, taj izuzetno značajan korak napred u vezi. Ako otkrijete da još nije vreme za to, pa, lako ćete stvari vratiti svojoj kući i vratiti se na staro. Steći ćete novo iskustvo i znaćete na šta zaista liči zajednički život – i za šta treba da budete spremni. Jednog dana, doći će i to vreme…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.