U trendu

Probirljivi, probirljiviji, najprobirljiviji

Upoznali ste zanimljivu novu osobu (muškarca ili ženu) i dopali su vam se. Izlazili ste neko vreme i učinili su vam se kao jako zanimljive osobe. Tačno znaju šta hoće u životu, što je prilično osveženje u odnosu na one koji ne umeju da vam kažu ni kakvu kafu piju, već promrmljaju nešto tipa: "Kakvu praviš sebi, napravi i meni." Znaju šta žele i u većim i u manjim stvarima – konobaru će veoma precizno reći kakvu salatu žele. Veoma su odlučni da ono što žele i dobiju. Standardi su im visoki, ne zadovoljavaju se bilo čim – ni blizu.
Prosto vas nosi njihova energija i pažnja oko svakog detalja. Dobro, neki njihovi zahtevi učine vam se pomalo luckastim – da li je tačan sastav preliva za salatu stvarno toliko bitan, izuzev ako su alergični na nešto (a nisu)? Ipak, to vam je nekako simpatično – ionako svi mi imamo neke svoje "bubice", a njihove vam se čine bezazlenim. Da i ne spominjemo da se osećate polaskanim što su oni, tako probirljivi i sa visokim standardima, odabrali baš vas.
Počnete i da živite zajedno. E, tu već počnu problemi. Ono što vam je bilo pomalo luckasto, ali ipak simpatično, počne žestoko da vas nervira. Vaša draga mora da započne dan toplom nes-kafom (ne vrelom), tačno pola vode, a pola mleka; treba da bude malo pene koja nije mnogo gusta, i uz sve to mora da ide baš kit-kat čokoladica. Napravili ste grešku i jednom ponudili da joj spremite kafu, a sad to svakog jutra očekuje od vas. Naravno, nikad ne ispadne sasvim kako treba.
Stvar se, naravno, ne zaustavlja na jutarnjoj kafi. Vaša voljena osoba je takva u svemu, pa i u pogledu vas – ne prođe dan a da bar nekoliko puta ne čujete zamerke na svoju garderobu, frizuru, izgled vašeg tela. Vaša karijera bi takođe mogla da bude bolja (dobijate puno ne baš upotrebljivih saveta i potpuno nerazumnih zahteva). Kako ste se usudili da, prilikom brisanja prašine, pomerite njihov omiljeni CD tri milimetra ulevo? Gledate u čudu, ni sami ne znate u šta se to pretvorila ona odlučna (i pomalo luckasta u nekim zahtevima, ali ipak simpatična) osoba u koju ste se zaljubili, ona osoba koja se trudila da sve uvek bude kako treba.
Odgovor je jednostavan: nije se pretvorila ni u šta, takva je bila od početka. Samo ste manje vremena provodili sa njom, pa je to manje dolazilo do izražaja. Postoje takve osobe, veoma probirljive, kojima svaka sitnica mora da bude baš onakva kako su oni to zamislili. Šta uraditi s njima? Najkraći odgovor: pobeći od njih. Ako ste baš jako zaljubljeni i baš ne želite da ih ostavite i baš mislite da je ta veza vredna truda, možda vam stručnjak (psiholog) može pomoći. Veoma dug posao i sa malim šansama za uspeh. Ipak, ako želite, možete pokušati – a mi vam želimo sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar