Problemi u vezi s oženjenim

Može se desiti da se ženi dopadne oženjen muškarac i da je i on raspoložen za vezu s njom. Ovakve veze je ipak bolje izbegavati, jer donose mnogo više štete nego koristi, i to čak i ako zanemarimo moralnu stranu cele priče.

Jedna od najčešćih želja ljubavnice jeste da oženjeni muškarac s kojim se zabavlja ostavi svoju ženu, ali ta želja se veoma retko ostvari. Veza van braka muškarcu samo pomaže da se oseti bolje i da dopuni ono što nema u braku.

Svaki oženjen muškarac koji ima ljubavnicu tu ljubavnicu krije. Za samu ljubavnicu to ne samo da je naporno i iscrpljujuće već je i konstantan udarac na njeno samopouzdanje – čak i ako ne smatra da je pogrešno učestvovati u prevari, zbog samog skrivanja osećaće se loše. Plus, nema zajedničkih izlazaka na javna mesta na koja bi on inače izlazio, nema zajednički provedenog odmora, lenjo zajednički provedenog slobodnog vremena…

Muškarcu to što je oženjen daje bolji javni imidž. Ljubavnica svoju vezu, makar i iskreno bila zaljubljena u tog muškarca, ne sme da obelodani, i uvek će biti drugi izbor svog ljubavnika.

Malo ko bi pre prihvatio da je kriv nego krivca tražio drugde. Ako bi muškarca žena uhvatila u prevari, on bi okrivio ljubavnicu, i žena bi bila sklona da to prihvati, a ljubavnica bi ispala veštica (da ne upotrebimo i grublje izraze) koja poštenim ženama otima muškarce.

Oženjen muškarac, očigledno, ne poštuje svoju ženu čim je u stanju da bude s ljubavnicom a da supruzi ne sme ni reč da kaže o tome. Ako u toj meri ne poštuje ženu kojoj se zakleo da će je voleti i poštovati je, koliko poštuje ljubavnicu?

Još jedan razlog za muškarca da ne prizna vezu sa strane jeste to što onda ne bi mogao da bude uzor svojoj deci.

Veza s oženjenim muškarcem može trajati i nekoliko godina. Nakon tog vremena i okončane veze, nije retkost da ljubavnica smatra da je izgubila jako mnogo vremena ulažući u nešto što nema nikakvu budućnost.

Sve u svemu, čak i ako ne smatrate da nije u redu učestvovati u neverstvu i u povređivanju žene koja vam ništa nije skrivila, položaj ljubavnice je nezahvalan, jer se u njemu najčešće doživi mnogo više jada nego lepih trenutaka. Preporuka: izbegavati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.