U trendu

Prošlo je vreme od raskida, ali…

Bili ste u vezi, možda i u braku. Veza ili brak su dugo trajali, mnogo ste uložili u njih, i emotivno i na svaki drugi način. Nažalost, ta veza ili brak nisu uspeli. Možda i nije na žalost – drago vam je da se sve završilo? Nije bitno. Tek, od završetka te veze prošlo je neko vreme, bar nekoliko meseci. Prijateljice ili prijatelji ili i jedni i drugi (o rodbini i roditeljima nećemo) već počinju da merkaju s kim da vas „upare“. „Slučajno“ vas upoznaju s ovim ili onim poznanicima – a vama je vrlo jasno šta je cilj takvih upoznavanja. Samo, vama jednostavno nije do toga.

Ne radi se o tome da su vam osobe s kojima vas upoznaju odbojne. Nisu. Radi se o sasvim normalnim osobama, o prijatnim ljudima. Samo, vi prema njima ne osećate ništa; i ne samo to – iako je od raskida ili razvoda prošlo neko vreme, iako ste prilično sigurni da ste to preboleli, jednostavno vam nije do upuštanja u novu vezu. Nije da ste uplašeni od mogućnosti novih razočarenja; nije ni da toliko uživate u novostečenoj slobodi da ne želite da je trampite ni za šta na svetu. Jednostavno, dobro vam je ovako i ne osećate ni najmanju zainteresovanost za novu vezu.

Pokušate to da objasnite prijateljima (ili koji su već dušebrižnici koji vam stalno provodadžišu), a oni vas zabrinuto pogledaju i pitaju vas da li vam je dobro. Da li želite da pričate o tome. Još gore, ne pitaju ništa, samo vas nežno i saosećajno potapšu po ruci i kažu vam da će to proći, da morate da se vratite u život. Nije vam do toga da im objašnjavate da se osećate sasvim živim i u lepom raspoloženju; čak, može se desiti da se, nakon ponovljenih pokušaja vama bliskih osoba da vas ubede kako „treba da se vratite u život“, upitate da li je s vama sve u redu.

Odgovor je: jeste, s vama je sve u redu. Sasvim je normalno da vam neko vreme, čak i kada prebolite raskid veze ili braka, jednostavno ne bude do nove veze. Ne reaguju svi tako, ali postoji i takva reakcija i ona je sasvim normalna – naročito ako se bavite nekim drugim stvarima i odlično znate šta želite. Dakle, bez brige! Slobodno se bavite onim što u ovom trenutku smatrate bitnim. Jednog dana želećete novu vezu i tada ćete i sami potražiti nekog. U međuvremenu, fokusiraćete se na nešto drugo, što vam je u tom trenutku bitnije. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.