Proverite da li ste spremni za zajednički život

Nije dovoljna samo ljubav i želja da živite zajedno! Ove stvari morate srediti pre selidbe.

Ako mislite da je zajednički život jednostavan korak, potrebno je da se bolje informišete i dobro razmislite pre nego što se odlučite na tako važan korak. Kako biste bili sigurni da ste zaista spremni za selidbu, pročitajte sledeće stavke.

Podela kućnih poslova 

Ako ste vi vrlo čista i uredna osoba, sigurno vam neće biti drago ako vidite razbacanu prljavu odeću po podu, zaprljanu dasku wc-šolje, nepospremljen kuhinjski sto i slično. Dogovor oko podele kućnih poslova važna je stavka o kojoj morate da porazgovarate s partnerom i postaviti svoje zahteve i dopustiti njemu da postavi svoje. Na kraju krajeva, useljavate se kako biste bili sretniji i zadovoljniji, a ne suprotno.

Razgovor o novcu

Delite sve troškove po pola, stavljate novac u zajednički budžet ili funkcionišete po sistemu ,,onaj koji više zarađuje više i doprinosi‘‘. Pitanje novca, podele istog i plaćanja svih životnih potreba među najvažnijim su stavkama koje morate proći kako biste znali na čemu ste i šta možete da očekujete. Važno je postići sporazum koji odgovara i vama i vašem partneru kako oko toga kasnije ne bi bilo nepotrebnih nesuglasica.

Zajednički život pre braka – da ili ne?

Možda uopšte ne planirate da se ženite, a možda vam je to trenutni prioritet. Bilo kako bilo, razmislite kada je za vas najbolje vreme da se uselite s partnerom i šta će usrećiti njega, a šta vas. Ako ne želite da isprobate zajednički život pre braka jer negujete određene tradicionalne vrednosti, razgovarajte s partnerom o tome i objasnite mu svoje stavove. Prisilne odluke nikada nisu donele ništa dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.