Radovanje zajedničkim trenucima

Postoje slučajevi kada oba partnera jako mnogo rade, i to još u suprotnim smenama, pa fizički nemaju kad mnogo da se viđaju. Moglo bi se očekivati da su takve veze osuđene na propast, ali nije tako.

Da ne bude zabune, u većini slučajeva kada partneri jedva da uspevaju da se vide veza jeste osuđena na propast, jer se njih dvoje otuđe jedno od drugog, osećaju se usamljeno, tu se pojavi neko nov koga je moguće viđati češće i više se zbližiti… Možda se i ne pojavi niko, ali partneri jednostavno postanu suviše frustrirani time što se retko viđaju, a i onda kada se viđaju, umorni su, nervozni, pod presijom da mora da im bude fenomenalno jer imaju toliko malo zajedničkog vremena… I nije baš neka veza.

Međutim, ni ovaj problem nije nerešiv. Održavati ovakvu vezu jeste naporno, ali ne i nemoguće. U početku je izluđujuće – ako, recimo, vi radite prvu smenu a partner drugu, svako veče ste sami, zaspite pre nego što se partner vrati s posla, a kad se on vrati s posla, legne da spava i eventualno se probudi da vas poljubi pre nego što krenete u sopstvenu firmu – a možda i ne. Sami idete u kupovinu, sami jedete, sami se viđate s prijateljima (nema, recimo, zajedničkih odlazaka na slavu), nakon dolaska kući retko vas dočekaju zagrljaj, poljubac i pitanje kako je bilo. Kako s tim izaći na kraj?

Nekada se pomučite da ostanete budni i dočekate partnera, makar samo da ga poljubite i nakratko porazgovarate s njim. Nekada će se i on probuditi da vas isprati na posao, ili samo za malo maženja. Budite svesni da bi se vrlo lako mogli otuđiti jedno od drugog, izgubiti interesovanje jedno za drugo, i ne dopustite da se to desi. Koliko god da ste zajedno, ulepšavajte se jedno za drugo, a kad god imate priliku za razgovor a da niste baš mrtvi umorni ili veoma neraspoloženi, iskoristite je. Budite uvek veoma otvoreni jedno prema drugom.

Ovakvu vezu ne može da izdrži mnogo ljudi. Partneri moraju biti veoma samostalni i sposobni da sami zanimljivim sadržajima popune svoje vreme – ne mogu očekivati da ono drugo to učini. Ipak, tu postoje i neke prednosti. Teško da ćete dosaditi jedno drugom, a svaki zajednički trenutak biće vam dragocen. Ono što je za druge parove sasvim normalno, kao što je zajednički odlazak u bioskop, za vas će biti posebna prilika jer to ne možete često da izvedete. Potrudite se, samo, da vam zajednički trenuci ne budu provedeni pod presijom da moraju biti fenomenalni – ne moraju. Dovoljno je da uživate u njima, što znači da to ne moraju biti nikakvi glamurozni izlasci, zajedničko ušuškavanje na kauču će biti predivno.

U ovakvoj vezi, naučite da svaki zajednički trenutak s partnerom tretirate kao blago, a ne kao nešto što se podrazumeva. To omogućava da ljubav konstantno postaje jača i da se strast nikada ne ugasi, naprotiv. Može zvučati paradoksalno, ali zbog svega navedenog ovakve veze mogu da potraju mnogo duže i da budu mnogo dublje i intenzivnije od „normalnih“. I partneri, uprkos retkom viđanju, mogu biti veoma srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.