U trendu

Raskid – da ili ne?

Niste zadovoljni vezom, ali niste ni sigurni da li treba da se i dalje trudite ili da odustanete? Žalosno, ali ljubav ne garantuje da ćete s nekim živeti srećno do kraja života. Evo razumnih razloga zbog kojih definitivno treba raskinuti:

Ako ste fizički maltretirani

Pomračena svest možda znači nešto na sudu, ali vi niste advokat. Ignorišite sve izgovore i izvinjenja – ako se nasilje jednom desilo, dogodiće se opet. Prekinite već prilikom prvog fizičkog napada.

Ukoliko ste potpuno različiti

Njegov san je da sve napusti i preseli se na selo, gde se može baviti poljoprivredom, a vi ste ambiciozna gradska žena. Jedno od vas dvoje biće ozbiljno nesrećno ako ostanete zajedno. Druga varijanta: vi volite izlaske, a partner uvek želi da ostane kod kuće. Potražite nekog čiji je životni stil sličniji vašem.

On/ona nije ni blizu vašeg ideala

Ukoliko ste dugo bili sami i nesrećni, možete pasti u iskušenje da ostanete s nekim samo zbog toga što je pored vas i želi vezu s vama. Ne činite to. Potrebno je bar malo hemije i bar malo izvesne budućnosti.

Partner ne može da kaže „volim te“

Čak i ako ima hemije, nikada nećete biti zadovoljni pored osobe koja ne ume da pokaže svoja osećanja; ni gestovima, ni postupcima, a ni tim magičnim rečima.

On/ona nema vremena za vas

U vezi ste više od šest meseci, ali nikako ne možete da računate na to da će se pojaviti; ni kad su vam kola pokvarena, ni kad idete na novogodišnji doček. Neće nahraniti vašu zlatnu ribicu dok ste na putu. Vi zaista nemate ozbiljnu vezu.

Ako je vaše samopouzdanje poljuljano

Partner se ponaša tako da se osećate loše; češće vas kritikuje nego što vas hvali; ostavlja vas bez reči ili nikada ne sluša… Vreme je da odete. U kvalitetnoj vezi ste poštovani i voljeni; osećate se dobro i dostojanstveno.

Ukoliko se ponavljaju isti problemi

Raskinuli ste i pomirili se kasnije. Međutim, ponavljaju se iste svađe, isti problemi ili različiti vidovi istog problema. Jednostavno odustanite i nađite nekog drugog.

Partner je učinio neoprostivo nedelo

Postoje i potezi koji su toliko podli da automatski znače kraj. Ako on/ona spava s vašim najboljim prijateljem, opljačka vas, ostavi vas na dan venčanja… ne dvoumite se ni sekundu. Iako verujete da možete oprostiti, nikada se nećete potpuno oporaviti. Uvek ćete u dubini duše biti očajni i ljuti zbog tog nedela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.