U trendu

Razdvojiti se svakog dana

Nije retkost da devojčice budu vaspitavane u uverenju da će jednog dana, kada se udaju, svaki trenutak slobodnog vremena provoditi s mužem, i da tako treba da bude, da to znači da im je brak dobar. Međutim, nije neophodno tako se ponašati – zapravo, poželjno je svakog dana se malčice odvojiti.
Da ne bude zabune, postoje parovi koji zaista svaki trenutak kada nisu na poslu provode zajedno, i uživaju u tome. Ali, postoje i oni koji svaki trenutak kada su zajedno jedno drugo „hvataju za gušu“, a postoje i srećne međuvarijante. Sve je to individualno, i ako ste već otkrili šta najbolje funkcioniše za vas i voljenu osobu, super; ako vam dobro ide, nema potrebe za menjanjem.
Ono što za većinu najbolje funkcioniše jeste da svako ima, svakog dana, malčice vremena samo za sebe. To nije vreme kada ste razdvojeni zbog posla; govorimo o slobodnom vremenu, kada radite nešto samo za svoju dušu, odvojeni od voljene osobe. U principu, tada se radi nešto za šta voljena osoba nije zainteresovana. Recimo, gledate neku seriju koja ne interesuje voljenu osobu, čitate knjigu, slušate muziku koja se dopada vama, ali ne i voljenoj osobi, bavite se hobijem…
To vreme kada ste odvojeni može da bude samo 15 minuta, a može da bude i primetno duže, sve zavisi od toga kakva su vam interesovanja. Trebalo bi da vreme odvojenosti ne bude predugo, tako da se voljena osoba ne oseti kao da vas hobi zanima više od nje, ali većina otkrije da im jako dobro utiče na vezu ako takvo vreme postoji, i to iz više razloga.
Održavajući svoja različita interesovanja i dajući partneru ili partnerki slobodu da i oni održavaju svoja, ostajete oni u koje se voljena osoba zaljubila, niste postali neko ko ih „guši“ i sputava. Uz to, bavljenjem dragom vam aktivnošću „punite baterije“, dobijate dodatne teme za razgovor (voljenu osobu može da ne zanima sadržaj epizode serije koju ionako ne želi da gleda, ali će je interesovati da čuje da ste tih pola sata ili sat uživali, smejali se, možda malo šmrcnuli…), i dajete priliku partneru ili partnerki da vas se užele, baš kao što ćete se i vi uželeti njih.
Razmišljajte o tome kao o razdvajanju koje vas spaja – i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar