U trendu

Razgovor s budućom svekrvom

U vezi ste s muškarcem i došlo je vreme za situaciju kakva je opisana u mnogim vicevima: susret s njegovom mamom, to jest, vašom budućom svekrvom. Možda ste već upoznali njegovu mamu, i sada je ponekad viđate, ali je još uvek ne znate baš dobro. Ova situacija ume da bude prilično neprijatna.

Teoretski, dve žene uvek mogu da nađu bar neku zajedničku temu za razgovor, ali ovde postoji prilična razlika u godinama. Vrlo je verovatno da će većina tema koje zanimaju vas i koje zanimaju nju biti različite koliko nebo i zemlja. Kako onda odabrati temu za razgovor? Kako uspostaviti komunikaciju – a zgodno je da postoji makar nekakva komunikacija, zbog te jedne osobe koja vas obe veoma zanima?

Što se određivanja teme za razgovor tiče, to, srećom, zaista nije vaša obaveza. Iz poštovanja prema njenim godinama, stvar je pristojnosti da pustite nju da odabere o čemu ćete pričati. Na vama je samo da pokušate da se opustite i da date sve od sebe da razgovor teče glatko i da bude prijatan za obe.

Sad, može se desiti da ni vaša buduća svekrva ne zna baš o čemu bi pričala s vama. Svesna je i ona razlike u godinama između vas dve i toga da vas najverovatnije zanimaju različite stvari. Možda i nije baš najumešnija u komunikaciji. U takvoj situaciji trebalo bi da pokušate da pokrenete razgovor. Mogu da posluže opšta mesta, počev od priče o vremenu (zbog koga, recimo, ne znate kako ljudski veš da osušite – možete da je pitate za savet i tako joj se smesta dopadnete), a mogu i tipično ženske teme, kao što su recepti. U opšte teme spada i politika, ali tu lako može doći do sukoba, pa ju je bolje izbegavati. Možete naći i zajedničke „neprijatelje“ pa ih „ogovarati“, ili, lepša varijanta, pričati o ljudima i događajima koji se obema sviđaju.

Ne brinite, najverovatnije ćete se vrlo brzo navići jedna na drugu – na kraju krajeva, to vam je obema u interesu, jer volite istog čoveka, vi kao partnerka, ona kao majka. Sasvim je moguće da ćete se lepo sprijateljiti i prilično brzo osećati se kao da se znate sto godina. Niste znale o čemu da pričate s njom? Kada to, pre koliko vekova?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.