Recite „zbogom“ prošlosti (1)

Želite da upoznate osobu s kojom ćete moći da budete do kraja života. Možda i ne razmišljate toliko daleko – želite da upoznate nekog finog (ili neku finu), neku prijatnu osobu s kojom ćete uživati. Ipak, samo da ne bude kao vaš bivši, koji vas je lagao sve vreme, ili kao ona stvarno zgodna devojka s nenormalno velikim šoping prohtevima koja bi „poludela“ kad biste odbili da joj nešto kupite, a ne bi bilo dobro ni da bude kao… S druge strane, bilo bi lepo da bude kao onaj fini mladić koji je bio tako nežan prema vama (zašto, zašto je morao da ode?), ili kao ona preslatka devojka koja vas je ostavila da bi se udala za vašeg najboljeg prijatelja (hej, on je sad oženjen, neće se valjda isto ponoviti s novom devojkom!), ili…

Ovakvo razmišljanje vam zvuči poznato? Ne brinite, niste jedini – osim kod veoma mladih osoba, neka vrsta „emotivnog prtljaga“ iz prošlosti uvek postoji. To ne mora da bude loše, jer bez prethodnih iskustava ne biste bili osoba koja ste danas. Ono na šta bi trebalo obratiti pažnju jeste to da ne dopustite iskustvima (ružnim ili lepim) iz prošlosti da vam unište budućnost.

Ukoliko se pitate kako lepa iskustva mogu da vam unište budućnost, odgovor je jednostavan: nije retkost da neko traži osobu koja liči na nekoga koga se seća odranije, na nekoga s kime je proživela mnoge lepe trenutke, samo, eto, veza nije uspela. Prilikom te želje nekako se zaboravi nimalo nebitan momenat – ma koliko ta osoba iz prošlosti bila fina, veza s njom nije uspela. Izuzev, naravno, ako je došlo do smrtnog slučaja – međutim, ni tada ne bi trebalo tražiti drugu verziju preminulog supružnika, jer je tako nešto nemoguće naći i zato što ste tako nepravedni i prema svakoj novoj osobi koju upoznate (krivite je zato što nije neko drugi) i prema sebi jer ne dopuštate sebi da uđete u novu emotivnu vezu – na kraju ćete odbiti svakog ko nije reinkarnacija vašeg preminulog supružnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.