U trendu

Rešena misterija: Muškarci priznali šta zaista misle kada kažu da je žena loša u krevetu!

Oduvek će se koplja lomiti oko toga koliko je neko dobar ili loš u krevetu. Već sama priča o “učinku” tokom vođenja ljubavi je nezahvalna, i može da izazove mnogo problema. Uostalom, treba imati u vidu i da se menja pravo značenje pojmova “dobar” ili “loš”, jer ono što je nekome loše, drugom je fantastično – i obrnuto.

Vođenje ljubavi traba da bude nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, a ne tek puko pražnjenje strasti bez previše osećanja ili sebično zadovoljavanje sopstvenih potreba.

Pravi muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći ni njoj, ni nekom drugom, da je ona loša u krevetu. Ali, oni koji to govore, tada verovatno uz seks vežu neke druge stvari, poput, recimo, ženine nesigurnosti u svoj izgled, korišćenja seksa za manipulaciju, nedovoljno truda… Stručnjaci navode neke od razloga zbog kojih muškarci vođenje ljubavi mogu da smatraju nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neprijatno da se skinu pred partnerom ili vode ljubav s upaljenim svetlom. To samo pokazuje da smatraju da nisu dovoljno lepe i savršene, i toga se stide. To vodi niskom samopoštovanju, stidljivosti i činjenici da one u krevetu, u stvari ne mogu da se opuste. Niko nije savršen! Takav čovek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane, i svi bi toga trebali da budemo svesni i da prihvatimo i svoje, ali i tuđe nedostatke. Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voleće i sve njene mane. Zato, opustite se i dopustite svojem partneru da upozna vaše telo do najsitnijih detalja. Skupite hrabrosti i obucite seksipilan komad donjeg veša. Bićete samouverenije i privlačnije, a samim tim i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom je ključ svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene uskraćivanjem intimnih trenutaka kažnjavaju svoje partnere ili ih ucenjuju time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kojeg tipa, a posebno ovakvog, ne može da završi dobro. Ponekad žene svom partneru uskraćuju bliskost nesvesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac ili lepa reč bi trebale da budu stvari koje se dešavaju svakog dana. Time pokazujete nekome da ga iskreno volite baš takvog kakav je, a to vodi i ka boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da morate sasvim da zapostavite svoj izgled. Normalno je da se nećete svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi partneru bile privlačnije, jer on vas voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze. Takođe, nemojte sebi da dozvolite da po kući stalno idete, na primer, s prljavom i raščupanom kosom, u poderanoj trenerci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako sebi to dozvolite, ne samo da ćete izgledati sve lošije, već ćete se tako i osećati, samopouzdanje će vam padati, a tada će se to odraziti i na vaš seksualni život.

Do seksa dolazi samo kada je sve savršeno

aravno da je takvih savršenih trenutaka malo, pa ih ne čekajte jer ćete i vi i vaš partner živeti skoro u celibatu. Ne čekajte odgovarajuće raspoloženje za seks kako bi do njega došlo, već se potrudite – ako niste u tom raspoloženju, da to promenite. Dodirujte se međusobno, masirajte, upalite sveću, pustite laganu, senzualnu muziku, sipajte vino, gledajte se u oči… Upravljajte svojim vremenom i događajima onako kako vi želite. Ne čekajte da se nešto dogodi slučajno, pa tako ni akcija u krevetu!

A šta muškarci kažu o tome šta za njih znači izraz “loša u krevetu”:

– Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge, i čeka da ja sve obavim. To mi je gore od svega.

– Pasivnost mi je odvratna, kada žena kao da nema pojma o sopstvenom telu i šta joj se sviđa. Ne mogu da opišem koliko je frustrirajuće kad žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne mogu da dobijem povratnu informaciju da li je nešto dobro ili nije.

– Mrzim kad proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.

– Nije nimalo prijatno kada vas upoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je pre mene imala druge, ali ne želim o tome da razmišljam.

– Smeta mi nedostatak komunikacije pre ili tokom seksa. Ako joj je nešto lepo ili nešto želi, voleo bih da mi to kaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar