Rodbina insistira da vidi bebu čim se rodi

Trenutak dolaska nove bebe u kuću je, pored napora i neophodnosti oporavka za mamu, i trenutak velike radosti za celu porodicu. Tu radost može i partneru i partnerki delimično da pokvari insistiranje rodbine da što pre vide bepče.
Naravno da se rodbina neće uvek tako ponašati, niti će svi biti neumereno nestrpljivi. Međutim, u želji da što pre vide novog malog rođaka ili rođaku, ima ih koji umeju da budu nepristojno nestrpljivi, da prosto nasrću na vas sa svojim zahtevom, a vama se ceo život izmenio dolaskom bebe u kuću i ne znate gde vam je glava (ovo se odnosi na svakog roditelja, i oca i majku, koji se angažuje oko nege novorođenčeta).
Ima onih koji smatraju da je njihovo dete njihova stvar i da tu rodbina nema šta da insistira. Tačno je da je nepristojno insistirati da se dođe u nečiju kuću onda kad to domaćinima ne odgovara, ali to slatko malo bepče nije u srodstvu samo sa svojim roditeljima već i s kompletnom maminom i tatinom rodbinom – rodbinom čiji neki članovi jedva čekaju da ga upoznaju, pa da ga vole još više nego na daljinu.
Šta učiniti u takvoj situaciji, a da budete učtivi (nije uvek lako biti učtiv kada ste premoreni trčkaranjem oko bebe, a neko je nasrtljiv da vam baš tada dođe u goste – da i ne spominjemo da se nekad nađe „biser“ koji će da smatra, pa i da priča unaokolo, da mora da s bebom nešto strašno nije u redu kad vi ne primate goste čim ste se vratili iz porodilišta)? Normalno je da ćete želeti prvo da se malo oporavite, da uđete u neku rutinu, da prvo vi upoznate svoje dete. Pokušajte da procenite koliko vam je vremena potrebno za to, a onda svim nestrpljivim znatiželjnicima recite kada vam odgovara da vam dođu u posetu.
Čestitamo na bebici, i nadamo se da će biti zdrava i srećna!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.