U trendu

Romantične rečenice na francuskom kojima ćete oduševiti svog partnera

Francuski je jezik ljubavi, senzualan, intenzivan i pravi melem za svačije uši. Francuzi se svim srcem hvale da se najjača emocija, ljubav slobodno širi njihovom zemljom bez ikakvih ograničenja. Od izražavanja ljubavi putem senzualnog poljupca na ulici do intimnog međusobnog odnosa u što čistijem obliku, Francuzi su majstori u izražavanju svoje ljubavi. A francuske fraze i reči nisu ništa manje senzualni od samog čina. Slanje tekstualnih poruka sa ovim drugim izrazima može biti podjednako razigrano kao i iskazivanje lepih reči preko jezika.

Evo nekoliko najromantičnijih fraza na francuskom kojima ćete oduševiti svog partnera.

„Je pense toujours a toi“

Uvek mislim na tebe

Ove romantične reči će oduševiti svakoga. Kada nekome kažete da neprestano mislite na njega ili nju, to znači da vam je do njih veoma stalo i da ih neizmerno volite.

„Tu as de beaux yeux“

Imaš predivne oči

Sagledavanje lepote partnerovih očiju ne može se bolje iskazati nego francuskim jezikom. Kako se s pravom kaže da su oči ogledalo duše, kompliment na njihov račun će svakoga posebno oduševiti.

„Tu me rends heureus/heureux“

Ti me činiš srećnim/srećnom

Kada ste zaljubljeni, osećate se neverovatno srećno. A kada kažete nekom da vas čini srećnim, opet ćete nju ili njega naterati da se zaljubi u vas.

„Je veux passer ma vie avec toi“

Želim da provedem život sa tobom

Obećanja su ta koja nam ulivaju nadu i veru u ljubav i partnera. A obećanje i želja da se sa nekim provede ceo život pokazuje ne samo mnogo ljubavi, već i veru i poverenje. I nema boljeg načina da to iskažete od francuskog jezika.

„Tu es ma joie de vivre“

Ti si radost mog života

Stavljajući do znanja partneru da u vaš život unosi radost i sreću je veoma emotivan trenutak. A ako vas neko nazove „razlogom svog života“ to je tim više romantično jer oni koji su istinski zaljubljeni ne žele ništa drugo nego da svojim prisustvom usreće partnera.

„Je ne peux pas vivre sans toi“

Ne mogu da živim bez tebe

Ovo je već jedna od najromantičnijih stvari koje nekome možete da kažete. Ali obratite pažnju na to kako će se partner istopiti ako mu ovo budete rekli na francuskom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar