U trendu

Romantika zajedničkog zimskog treniranja

Zimu neki vide kao ogavno hladno vreme kada najradije ne bi nos promolili iz kuće, ali ona može biti i lepa. Ako ste zaljubljeni i izlazite s voljenom osobom, a uz to volite i rekreaciju, to što je vreme hladno ne mora vas zaustaviti u zdravim aktivnostima, koje će vam biti još lepše ako ih upražnjavate s partnerom ili partnerkom.
Zajednički odlazak na klizanje, na primer. To zvuči kao nešto za klince, a možda niste ni stali na klizaljke još od detinjstva. Svejedno, osim ako bi vam zbog specifičnih zdravstvenih problema bilo bolje da izbegavate klizanje, sastanak na klizaljkama može da bude izuzetno zabavan i romantičan. Ako vam klizanje ne ide, držaćete se jedno za drugo (nakon početnog straha postaje zanimljivo i smejete se i uživate), što će vas zbližiti u svakom smislu, a ako ste odlični na klizaljkama, zajedničko uživanje će biti još i veće.
Zajednička brza šetnja po snegu. Šetnja ubrzanim hodom po snegu je veoma zdrava, napreže mišiće i celo telo više od obične šetnje pa je dvadesetak minuta sasvim dovoljno za primetan učinak na zdravlje, a ako to radite s voljenom osobom (obavezno se obucite slojevito, da biste mogli da skinete višak odeće kad se zagrejete), možete bodriti jedno drugo u aktivnosti koja ume da bude iznenađujuće naporna, da pomažete jedno drugom ako naiđete na klizavije delove – a nakon što završite, možete zajedno uživati u, recimo, vrućem čaju od jabuke i cimeta. Slično je i sa zajedničkim skijanjem, samo što vam za zajedničku šetnju brzim korakom po snegu nisu potrebni ni planina ni solidan budžet.
Ukoliko vam zimska hladnoća previše smeta ili su uslovi takvi da u izlasku ne bi bilo ničega romantičnog (previše jak vetar kombinovan s poledicom, ledena kiša i slično), tu je i vežbanje u zatvorenom prostoru. Fitnes centri nisu loša ideja (plus i ne morate da birate da li ćete se, zbog hroničnog nedostatka vremena, odreći treninga ili viđenja s voljenom osobom). Možete vežbati jedno pored drugog, na sličnim spravama i porediti rezultate (bez takmičenja u negativnom smislu!), a možete i pomagati jedno drugom. Zajedničke akcije zbližavaju, a doprinose i vašem zdravlju i dobrom raspoloženju – uz to dobijate i savršen izgovor (ako vam je uopšte potreban) za zajedničko tuširanje.
Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.