Sa ova 2 tipa muškaraca žene uvek dožive najbolji vrhunac, ostali nisu vredni pomena!

Ženski orgazam oduvek je bila složena tema i mnogi muškarci još uvek ga doživljavaju kao misteriju, nadajući se kako su savladali znanje i tehnike da ga pruže. Međutim, čini se da se da najmanje treba da brinu oni sa osmehom na licu, pokazala je studija objavljena u Socioaffective Neuroscience & Psychology. U istraživanju su učestvovale 103 žene u dobi od 20 do 69 godina, koje su više od sat vremena popunjavale upitnik o svojoj se*sualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u dužim vezama nisu bile deo ankete jer su osobe koje su je sprovodile verovale da ‘se osobe u vezi mogu da osećaju obavezu i pritisak u ocenjivanju ​​svog trenutnog partnera i da bi davale ulepšane odgovore nego što je činjenično tačno’.

1. Muškarci veselog, razigranog karaktera

Prema ovoj studiji, muškarci koje većina ljudi označava kao ‘duhovite’, odnosno skloni su šalama i zabavnim razgovorima, ispali su najbolji ljubavnici. Šaljivi, kreativni i emocionalno pristupačni muškarci češće su ženama ‘pružili orgazme’, a pripadnice lepšeg pola orgazme s njima ocenjuju kao ‘najbolje’.

Cilj istraživanja bio je da otkriju koje su osobine kod muškaraca u vezi s njihovim pružanjem najugodnijeg orgazma. Prema studiji, veseo i razdragan karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca bio je najvažniji element postizanja pamtljivih se*sualnih vrhunaca. Istraživanje sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.

“Obrazac pronađen u našim rezultatima sugeriše da su ženski orgazmi više zavisili od osobina koje potencijalno predstavljaju ulaganje i pažljivost (npr. vernost, emocionalna sigurnost i humor) nego ono što nazivamo klasičnim dobrim genima i muškošću, poput istaknute vilice i sličnog”, napisali su autori studije.

Prema istraživanju, najbolja iskustva žene su imale s muškarcima s pozitivnim karakternim osobinama. Partneri koji su izazvali odlične orgazme ocenjenu su kao duhoviti, kreativni, pristupačni, vreni i koji „dobro mirišu“ od onih s kojima nisu doživele pamtljive orgazme, a takođe su se i više potrudili da žena dođe do vrhunca, ističe se u studiji. Tim je ukazao na neka ograničenja istraživanja, uključujući poteškoće u raščlanjivanju koje karakteristike izgleda najviše doprinose ženskom orgazmu. Na primer, viši nivo humora humora i kreativnosti mogu jednostavno da pridnosu oceni atraktivnosti, što zauzvrat povećava verovatnoću orgazma.

2. Samopouzdani momci koji dobro zarađuju

U prethodnim studijama od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca. Veruje se kako muškarci koji dobro zarađuju imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici i nemaju problem sa eksperimentisanjem. Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija su istraživanja otkrila kako je orgazam u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena. Naime, širina ramena povezuje se s višom nivoom testosterona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.