Sama u krevetu zbog previsokih kriterijuma?

Nije retka ideja da je neka žena sama u krevetu zato što ima previsoke kriterijume, pa joj, moguće, dobronamerno ili "dobronamerno" preporuče da spusti nos i pomenute kriterijume, kako ne bi ostala sama u krevetu. Problem s tom idejom je što ona onda možda ne bi bila sama u krevetu, već bi u krevetu bila s nekim koga ne želi, što baš i nije neko poboljšanje.
Naravno, postoji mogućnost da ona zaista traži previše. Recimo, hoće nekog ko je lep kao Apolon, bogatiji od Bila Gejtsa, talentovan u nekoliko umetnosti i vrstan sportista, savršenog ukusa, i uz sve to ima dovoljno vremena da stalno bude s njom (u krevetu ili van njega, kako kad). Ili bi htela da on bude pravi princ, premijer zemlje ili nešto slično, plus lep kao Apolon, neverovatno bogat, i uz sve obaveze koje bi to iziskivalo da može s njom da bude kad god to ona poželi. Ili već nešto slično, manje karikirano od navedenog – i među muškarcima i među ženama postoje osobe s nerealnim očekivanjima.
Najčešće, međutim, kada ženi kažu da je sama u krevetu zbog previsokih kriterijuma, ne radi se o nečemu zaista nerealnom; reč je samo o tome da ta dama, zaista, ima određene kriterijume, prosto jer zna šta želi, kakvog muškarca želi u svom životu, i nema ni najmanju želju da se zadovoljava nečim slabijim. Pored toga, često ta dama iz ličnog iskustva zna da takvih muškaraca ima, da je s nekim ko ima željene osobine već bila, tako da definitivno ne traži nemoguće (tu se postavlja pitanje zbog čega je onda sama, zbog čega se okončala veza s takvim muškarcem – mnogi su razlozi mogući, počev od smrtnog slučaja pa do raznoraznih nesreća).
I šta vi da radite ako vam govore da ste same jer su vam kriterijumi previsoki? Da li da od tih kriterijuma odustanete? Ne. Možete razmisliti o tome šta vam svaki od tih kriterijuma znači, i ako zaključite da su opravdani, da je to ono što želite, samo napred! Jednog dana naći ćete takvog – a bolje je biti sam nego s nekim s kime niste zaista zadovoljne, nego ste u vezu stupile zbog pritiska okoline, straha od samoće ili nečeg sličnog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.