Samo četiri stvari su potrebne za fantastičan seks – iznenadićete se

Otvoren razgovor o željama u seksu, isprobavanje novih poza, menjanje rutine predigre, puno vežbe i unošenje iznenađenja u spavaću sobu donose pravi užitak, prenose mediji u regionu mišljenje stručnjaka.

Odličan seks ne događa se kao u filmovima, gde se dva partnera pronađu s istim željama i voljom za eksperimentiranje, već je za to nužna otvorena i iskrena komunikacija, ispričali su seksualni terapeuti za Examiner.

Direktan razgovor o seksu za mnoge parove može biti pravi izazov, bilo radi stida i neugodnosti ili iz straha da ne povrede partnera.

1. Komunikacija je nužna

Ne treba očekivati da nam partner čita misli, već treba otvoreno reći što nam u seksu odgovara, a što bismo voleli drugačije kako bi nam druga strana mogla bolje udovoljiti, savetuju stručnjaci. Ističu da je važno biti konkretan, a umesto kritikovanja jednostavno reći gde vam i kojim intenzitetom odgovara da vas partner dodiruje. Takođe, možete primiti ruku partnera i neverbalnom komunikacijom sami pokazati što želite.

Ne treba ni pretpostavljati da znate šta vašem partneru najbolje odgovara, već ga otvoreno pitajte godi li mu nešto. Razgovor o seksualnim željama može biti sjajan način pojačavanja seksualne hemije, jer tako otvarate nova područja u kojima možete biti prisni i ekskluzivni.

2. Ne zaboravite predigru

Ponekad je seks na brzinu idealan, ali ipak u svakodnevnom životu nemojte zaboraviti predigru, jer nemaju svi ljudi jednaku brzinu „seksualnog zagrevanja“. Potrudite se da svaka predigra ne bude identična, jer će tako postati predvidiva i manje uzbudljiva, a s predigrom možete početi i satima pre susreta, na primer, vrućim porukama, MMS-om ili pozivom. Iznenadite partnera nekim novim potezom ili idejom gde želite voditi ljubav, zagrejte atmosferu senzualnom masažom ili ga naprosto zaskočite u trenutku u kome to najmanje očekuje.

3. Što raznovrsnije, to bolje

Ako je seks glavno jelo, raznovrsnost je njegov nužan začin, složni su seksualni terapeuti. Potaknite partnera na isprobavanje novih poza, naoružajte se literaturom poput Kama Sutre, krenite u kupovinu seks-igrački ili kostima za zavođenje. Možete na papirić napisati neke seksualne fantazije i svake sedmice izvlačiti jedan sa zadanim scenarijem. Važno je igrati se i seks shvatiti kao dobru zabavu, kažu stručnjaci.

4. Praksom do savršenstva

Vežba je ultimativni način za usklađivanje među partnerima i razlog zbog kojeg je seks u dužim vezama bolji nego onaj kod kraćeg poznanstva. Najbrže uče oni koji su voljni isprobavati nove stvari, nisu osetljivi i samokritični kod predloga partnera pa seks ne doživljavaju kao tabu temu.

Imate li seksualnih problema, bez predrasuda se obratite seksualnom terapeutu koji može da pomogne i više nego što mislite pa ne pretpostavljajte da će se stvari „rešiti same od sebe“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.