U trendu

Samo ove četiri stvari potrebne su za najbolji seks: Iznenadićete se

Odličan seks ne događa se kao u filmovima, gde se dva partnera pronađu s istim željama i voljom za eksperimentisanje, već je za to nužna otvorena i iskrena komunikacija. Direktan razgovor o seksu za mnoge parove može biti pravi izazov, bilo zbog stide i nelagodnosti ili iz straha da ne povrede partnera.

1. Komunikacija je nužna

Ne treba očekivati da nam partner čita misli, već treba otvoreno reći šta nam u seksu odgovara, a šta bismo voleli drugačije kako bi nam druga strana mogla bolje udovoljiti, savetuju stručnjaci. Ističu da je važno biti konkretan, a umesto kritikovanja, jednostavno recite gde vam i kojim intenzitetom odgovara da vas se dodiruje. Takođe, možete uzeti ruku partnera i neverbalnom komunikacijom sami pokazati šta želite.

Takođe, ne treba niti pretpostavljati da znate šta vašem partneru najbolje odgovara, već ga otvoreno pitajte godi li mu nešto. Razgovor o seksualnim željama može biti sjajan način pojačavanja seksualne hemije, jer tako otvarate nova područja u kojima možete biti prisni i ekskluzivni, prenosi 24sata.hr.

2. Ne zaboravite predigru

Ponekad je seks na brzinu idealan, ali ipak u svakodnevnom životu nemojte zaboraviti predigru, jer nemaju svi ljudi jednaku brzinu „seksualnog zagrevanja“.

Potrudite se da svaka predigra ne bude identična, jer će tako postati predvidiva i manje uzbudljiva, a s predigrom možete početi i satima pre susreta, na primer vrućim porukama, slanjem fotografija na Viber/WhatsApp ili pozivom. Iznenadite partnera nekim novim potezom ili idejom gde želite da vodite ljubav, zagrejte atmosferu senzualnom masažom ili ga naprosto zaskočite u trenutku u kojemu to najmanje očekuje.

3. Što raznovrsnije, to bolje

Ako je seks glavno jelo, raznovrsnost je njegov nužan začin, složni su seksualni terapeuti. Podstaknite partnera na isprobavanje novih poza, naoružajte se literaturom poput Kama Sutre, krenite u kupovinu seks-igrački ili kostima za zavođenje.

Možete na papirić napisati neke seksualne fantazije i svake nedelje izvlačiti jedan sa zadatim scenarijem. Važno je igrati se i seks shvatiti kao dobru zabavu, kažu stručnjaci.

4. Praksom do savršenstva

Vežba je ultimativni način za usklađivanje među partnerima i razlog zbog kojeg je seks u dugim vezama bolji nego onaj kod kraćeg poznanstva. Najbrže uče oni koji su voljni da isprobaju nove stvari, nisu osetljivi i samokritični kod predloga partnera i seks ne doživljavaju kao tabu temu.

Imate li seksualnih problema, bez predrasuda se obratite seksualnom terapeutu koji može pomoći i više nego mislite i ne pretpostavljajte da će se stvari „rešiti same od sebe“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.