U trendu

Samo toliko? Evo koliko često srećni parovi vode ljubav

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke jedni s drugih srećniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da niste u pravu. Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom skoro 40 godina, sprovodilo se detaljno istraživanje o seksualnim navikama čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu Social Psychological and Personality Science.

Tema istraživanja bila je i intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom uopšteno.

Istraživanje je pokazalo da su parovi koji vode ljubav jednom nedeljno puno srećniji i zadovoljniji od onih koji to rade puno češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod jorgana dva puta mesečno ili ređe.

Zadovoljstvo u vezi upoređeno je i s bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici. Pokazalo se da više novaca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redovni seks.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.