Samopouzdanje u krevetu

Već je mnogo puta rečeno da je žena puna samopouzdanja istovremeno i privlačna žena. Važi i obrnuto: vrlo često baš i nije privlačno ukoliko ste strahovito nesigurni. Jednom kad dođe „do kreveta“, prevelika nesigurnost može prilično da smeta.

Osoba koja je nesigurna previše je koncentrisana na to da u nečemu ne pogreši, nalazi sebi gomilu mana, pita se hoće li se partneru ili partnerki dopasti ovo, hoće li im se dopasti ono, da li će im smetati što ima strije, celulit, namešta se tako da se vidi onaj njihov deo koji smatraju privlačnijim ili bar manje neprivlačnim… I, zbog sve te nervoze, uopšte ne uspevaju da uživaju – a svako voli da vodi ljubav s osobom koja uživa u tome, ne s nekim ko se kida oko nebitnih stvari. I, kad neko ne uživa u vođenju ljubavi, to ne prolazi neprimećeno; možda će se partner ili partnerka pretvarati da to nisu primetili, u nadi da ćete se tako lakše opustiti ili u strahu od toga da oni u nečemu greše (a ne znaju u čemu, jer im ništa ne govorite), ali će primetiti.

A šta ako vi samopouzdanja jednostavno nemate, i to toliko da vas to sprečava da uživate? Možete pokušati da se pretvarate da ste puni samopouzdanja, kao da odlično znate šta radite. Šta vam pomaže foliranje kad se osećate tako kako se osećate? Može da pomogne, jer biste tako mogli da delujete privlačnije nego ako se skupite kao prepadnuti miš; videćete pozitivnu reakciju partnera ili partnerke, i ta reakcija bi i vas mogla navesti da se osetite bolje, da zaista osetite bar deo tog samopouzdanja za koje se pretvarate da ga imate. Vremenom, navići ćete se na bolji osećaj, pa ćete samopouzdanje zaista steći.

Samopouzdanje može da pomogne, bilo da je pravo ili odglumljeno. Glumljenje samopouzdanja dok ne počnete zaista da ga osećate neće pomoći svima, ali nekima hoće – vredi pokušati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.