U trendu

San nakon seksa

Vodili ste ljubav. Da budemo precizniji, bio je to zaista žestok seks, toliko žestok da ste se možda čak upitali i koliko komšije čuju, i zaključili da vas jednostavno nije briga – seks je bio suviše dobar da bi vas bilo briga za bilo šta drugo. Oboje ste bili veoma aktivni, veoma živahni, oboje ste doživeli vrhunac – i to kakav vrhunac – a on se, nakon toga, samo okrenuo na drugu stranu i zaspao. Nekako, niste bili baš oduševljeni time. Svakakve misli počele su da vam se roje po glavi.

Zar nije mogao da ostane još malo budan? Makar samo malčice, da se još malo mazite, obmotate jedno oko drugog, da mu kažete koliko vam je fantastično bilo? Dok se tako osećate povređeno, dobijate i mračnije misli: a šta ako je seks sve što je hteo, i jednom kada je dobio ono što je želeo, smesta se okrenuo na drugu stranu i zaspao? Šta ako mu i nije baš nešto mnogo stalo do vas kao do osobe, samo jako uživa u seksu? Dobro, u seksu uživate i vi, ali, bar kad ste vi u pitanju, ne radi se samo o seksu.

Ako vas muče ovakve misli, možete slobodno da odahnete. Ne radi se uopšte o tome da njemu nije stalo do vas, reč je samo o hormonima. Kakvim sad hormonima? Posle seksa, u velikoj meri luči se hormon oksitocin, a taj hormon ima jako uspavljujuće dejstvo. Oksitocin se luči i kod muškaraca i kod žena, ali kod žena je njegovo dejstvo nešto drugačije – prijatno, opušteno, dremljivo, ali ne baš toliko uspavljujuće kao kod muškaraca.

Šta da uradite? Iskoristite taj oksitocin. Sklupčajte se uz svog muškarca posle seksa i odspavajte zajedno. Vi nećete baš toliko brzo zaspati kao on, ali bićete dovoljno opušteni (i, verovatno, i dovoljno umorni) da možete da zaspite – a nakon seksa, i muškarci i žene bolje i čvršće spavaju i skoro uvek imaju lepe snove. Uživajte u tome! Svakako da će vam mnogo više prijati nego da se nervirate zbog nečega što ne možete da promenite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.