U trendu

Šapnite mu samo ovo: Jedna reč će ga izludeti tokom seksa

Eksperimentisanje s „dirty talk-om“ može biti zabavno za početak, a ponekad najjednostavnije reči ili fraze mogu izludeti vašu drugu polovinu.

Na Tviteru mnogi muškarci i žene otkrili su da vole čuti sopstvena imena za vreme seksa. To se u krevetu može postići na više načina. Na primer, zavodljivo šaputanje imena u uvo, autoritativno izgovaranje uz seksi uputstva ili uzvikivanje na vrhuncu strasti.

„Tokom seksa volim da čujem kako izgovara moje ime“, priznala je jedna žena na Tviteru. „Ne mislim da imam seksi ime, ali obožavam da ga čujem u krevetu“, „Zašto je tako dobar osećaj čuti sopstveno ime tokom seksa?“, još su neki od komentara.

Zašto takav jednostavan čin može biti toliko efikasan? Dr. Mišel Druan, profesorka psihologije sa Univerziteta Fort Vejn kaže da slušanje vašeg imena pomaže da se više povežete sa svojim partnerom.

„Mi po prirodi tražimo pripadnost i ljubav kao jednu od naših glavnih ljudskih motivacija“, rekla je za doktorka za Elite Daily. „Kad neko izgovori vaše ime, prepoznaje vas u svom krugu i potvrđuje da ste im poznati, možda pojačavajući osećaj pripadnosti.“

Klinički seksolog Sindi Darnel složila se s tom teorijom. Ona kaže da slušanje sopstvenog imena „može biti oblik validacije koji može dovesti do osećaja uključivanja, ako je validacija izvor seksualnog uzbuđenja.“

Vrijedi napomenuti i kako ovo nije jednako napaljujuće svima pa stručnjaci preporučuju da razgovarate s partnerom ili partnericom o vašim preferencijama u spavaćoj sobi, od toga što biste voljeli čuti do onoga što biste voljeli probati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.