SAVETI ZA BOLJU POTENCIJU: Muškarci sa OVIM NAVIKAMA ne pate od erektilne disfunkcije

Čak 15 posto muškaraca barem povremeno teško postiže erekciju i to u najboljim godinama života, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u časopisu „American Journal of Medicine“.

Za dobru i zdravu erekciju neophodan je dotok krvi u muški polni organ. Iako se mnogi muškarci u srednjim godinama suočavaju sa ovim problemom, stručnjaci im poručuju da problem s erekcijom nije stvar njihove muškosti.

Istraživanjem je utvrđeno i da samo 20 odsto muškaraca u dobi između 40 i 59 godina gotovo uvek može postići zdravu erekciju.

Drugim rečima, saveti o dobroj erekciji su potrebni mnogima. Prema istraživanjima, hrana koja nije dobra za srce nije dobra ni za muški spolni organ, jer i jedan i drugi organ ovise o dotoku krvi. Mediteranska ishrana koja uključuje voće, povrće, zrna žitarica, zdrave masnoće i crno vino najbolji je početak za dobru erekciju. Uostalom, povezanost mediteranske ishrane i poboljšanja seksualne funkcije je i naučno dokazana, piše Man’s Health.

Krvotok je ključan za zdravu erekciju, a ništa ne pospešuje dobar krvotok tako kao vežbanje. Osim što će vas održati u dobroj formi, teretana će vam pomoći i da postignete i sačuvate dobru erekciju. Trčanje je takođe poželjno, ali izbegavajte vožnju biciklom jer previše vremena provedenog na biciklu može dovesti do razvoja erektilne disfunkcije, savjet je stručnjaka.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kentakiju pokazalo je da su pušači svoj polni život u proseku ocenjivali peticom na skali od jedan do deset, dok su ga nepušači ocjenjivali u proseku sa devet. Postoje istraživanja koja su dokazala da pušenje utiče na intenzitet erekcije. Osim što oštećuje krvne žile, pušenje može oštetiti i samo tkivo muškog spolnog organa te ga učiniti manje elastičnim.

Za razliku od cigareta, kafa vam može pomoći u postizanju bolje erekcije. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Teksasu pokazalo je da muškarci koji konzumiraju u proseku 2 do 3 šoljice kafe dnevno ređe pate od erektilne disfunkcije.

Nizak nivo testosterona takođe utiče na libido i otežava postizanje polnog uzbuđenja, a time i postizanje erekcije. Proverite nivo testosterona. Kegelove vežbe, stezanje i opuštanje mišića dna karlice takođe može pomoći muškarcima u postizanju snažnije erekcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.